Un nou traseu de drumeție deschide ochii turiștilor spre frumusețea din împrejurimile orașului Săliște.
Punctul de plecare se află în fața Centrului de Informare Turistică (CIT) din centrul orașului Săliște. De aici se pleacă spre troița din fața Muzeului Protopopiatului, cu direcția către troița bisericii din Grui, unde turistul intră în pădure, străbătând traseul către platoul din Poiana Soarelui unde poate viziona expoziția permanentă de sculptură în lemn. Returul se face prin pădure și pe drum forestier, marcând Schitul Foltea și Izvorul Tămăduitor al schitului, coborând spre troița din Grui, cu direcția către Muzeul Silviculturii din Săliște, primul muzeu de gen din România.
Traseul are o dificultate medie, măsoară aproximativ 8 km, este marcat cu simbolul soare (culoare neagră) pe plăcuță albă în formă de cerc și poate fi parcurs în aproximativ 4 ore și 30 de minute.
Drumeția tematică scoate în evidenţă obiective turistice și istorice, păduri de fag, gorun și molid, și modalități de prelucrare artistică și utilitară a uneia din cele mai prețioase resurse naturale: lemnul.
„Poteca Soarelui. Cultura lemnului” marchează și descoperă un traseu itinerant și o drumeție tematică pentru tradiția prelucrării lemnului în Săliște și satele aparținătoare, pornind de la prelucrarea lui artizanală și utilitară până la folosirea acestuia în cea mai valoroasă expoziție artistică non figurativă de sculptură în lemn din țară, realizată între anii 1981-1987, în Poiana Soarelui (Șanta Crucii), în Săliște.
Poteca Soarelui poate fi parcursă pentru unii seniori sau persoane care din diverse motive nu o pot parcurge la pas și cu ajutorul dispozitivelor electrice de transport, pe drumul forestier, existând posibilitatea de închiriere a acestora în satul Sibiel. Pentru cei care au antrenament fizic, există posibilitatea de a închiria biciclete mecanice tot din Sibiel, de la Artisan Tour (0726.695.173).
Proiectul este implementat de Primăria Săliște, în parteneriat cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.