Muzeul ASTRA caută voluntari pentru un proiect special

Muzeul ASTRA caută voluntari pentru un proiect special

Tehnologia VR schimbă modul în care vizitatorii interacționează cu patrimoniul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Pentru a ghida turiștii prin expoziția „ASTRA VR”, recent vernisată în cadrul proiectului “Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generație în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA”, este nevoie de opt voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 30 ani, care să fie disponibili de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, până la sfârșitul lunii octombrie.

Expoziția „ASTRA VR” provoacă vizitatorii să utilizeze căști VR, care funcționează independent, iar dispozitivele de ultimă generație redau o lume virtuală a satului românesc, animată 3D.

“Elementul de noutate adus de acest proiect este utilizarea noilor tehnologii pentru a transmite povești care să contextualizeze mai prietenos pentru publicul tânăr cele trei gospodării selectate. Prin intermediul ochelarilor VR, publicul face cunoștință cu boștinarii, cu lumânărarii sau cu ciobanii din Rășinari sau Sebeșu de Jos, așa cum trăiau sau munceau ei la începutul secolului XX, dar în același timp va putea afla mai multe detalii despre activitatea de conservare sau despre restaurarea celor 13 obiecte, adică despre partea de multe ori nevăzută a activității unui muzeu”, a precizat Mirela Iancu, directorul de marketing al Muzeului ASTRA și coordonatorul noului circuit expozițional.

Înscrierile în programul de voluntariat se fac la telefon 0751.166.517.

Răspunde