Pufos, aromat și răcoritor în același timp, un desert dumnezeiesc!
Inspirația zilei de astăzi vine de la regina neîncoronată a gospodinelor săsoaice, Elise Fröhlich, care a descris această rețetă în cartea ei „Bucătăria transilvăneană”, tipărită la Sibiu în 1897.
Mâncarea zeilor
7 albușuri de ou se bat spumă tare, se adaugă 180 gr de zahăr, 150 gr de făină și 70 gr de unt topit, cald, și se lasă totul la cuptor, într-o formă unsă. După ce s-a răcit, se taie în felii subțiri, se lipesc câte două cu un pic de jeleu, se pun grămadă într-un castron, se stropesc cu un pic de rom și se toarnă deasupra crema următoare, ornând totul la sfârșit cu frișcă.
Crema: O lingură de amidon și 80 gr de zahăr se bat bine cu 5 gălbenușuri de ou și 50 gr de ciocolată înmuiată la cuptor. Se fierbe crema în bain-marie, adăugând 1/2 l de lapte, până când se îngroașă.