La pas prin Europa, la pas prin Sibiu

La pas prin Europa, la pas prin Sibiu

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie, la Sibiu se va desfășura cea de a 52-a conferință anuală a Asociației Europene de Drumeție (European Ramblers Association – ERA), cu participarea reprezentanților a 65 de asociații montane și de drumeție din 35 de țări europene.

Conferința va avea loc în același timp cu vizitele în oraș și împrejurimi ale participanților la Eurorando, în număr redus anul acesta, din cauza pandemiei, însă organizatorii și-au exprimat speranța că ediția de anul viitor va atrage câteva mii de vizitatori, dacă situația se va îmbunătăți.

Pregătirile pentru buna organizare a celor două evenimente beneficiază de sprijinul Primăriei municipiului Sibiu acordat Asociației SKV pentru proiectul ”Conferința ERA și Eurorando” aflat deja în derulare.

Drumeție urbană

„În baza acestui proiect va fi organizată expoziția de fotografii și documente «La pas prin Europa» care va prezenta evoluția drumeției de la primii pași locali la standardele și colaborările europene actuale.

O altă componentă a proiectului se va finaliza cu definirea și promovarea unei ture originale de drumeție urbană care să pună în valoare punctele de interes turistic ale orașului vechi de-a lungul unui traseu în circuit, interesant cultural și solicitant fizic în același timp.

Atât expoziția, cât și tura vor fi prezentate participanților la Conferința ERA și Eurorando, dar vor fi puse în egală măsură la dispoziția localnicilor și vizitatorilor”, anunță Marcel Șofariu, președintele SKV.

Adunarea Generală de constituire a asociației SKV a avut loc la Sibiu, la 28 noiembrie 1880, dată la care asociația număra 498 membri. Conform statutului, SKV a fost de la început o asociație deschisă, apolitică, menită să acționeze în folosul societății, a tuturor iubitorilor de natură și ai munților.

Răspunde