Fotogeografica 2021 premiază tinerii artiști

Fotogeografica 2021 premiază tinerii artiști

Festivitatea de premiere Fotogeografica 2021 se va desfășura online, mâine, 12 august, începând cu ora 17.00.

Evenimentul va fi transmis în direct pe Facebook.

Cu acest prilej, va fi prezentat şi catalogul video Fotogeografica 2021. Acesta conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele două secţiuni – Patrimoniu cultural și Patrimoniu natural din categoriile elevi/studenți și open – şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului.

Eugen Negrea (EFIAP), președinte Asociația Fotografilor Profesioniști din România: „La fel cum a făcut de 25 de ani încoace, Fotogeografica a trasat cu limpezime și la actuala ediție coordonatele patrimoniului cultural și natural al României. Debutanți sau consacrați în arta fotografică, deopotrivă, au developat în imagini meșteșugit realizate zestrea unică de spiritualitate românească. Fotogeografica nu este doar un concurs de fotografie, este, mai presus de orice, o lecție despre patriotism și adevăr, despre iubirea de locurile în care am fost binecuvântați să ne naștem.”

Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor românești, laureată a Galei Tineretului din România, informează Paul Bordaș, coordonatorul proiectului.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, și are ca partener tradițional Fotoclubul Orizont Sibiu.

Răspunde