Cele mai bune filme de care n-ați auzit niciodată, premiate și proiectate la Sibiu

Cele mai bune filme de care n-ați auzit niciodată, premiate și proiectate la Sibiu

Asociaţia sibiană “Nova Polaris” anunţă organizarea Galei pentru videografie şi film “Nova Polaris Video Awards”, ediţia I.

Producţiile câştigătoare din competiţia de film şi videografie “Nova Polaris Video Awards”, concurs internaţional desfăşurat pe parcursul verii, vor fi proiectate publicului sibian în cadrul unei seri de cinema outdoor. Este vorba de filme de scurt şi lungmetraj de fictiune, documentare, clipuri muzicale, materiale video produse în ţări precum SUA, România, Germania, Spania sau Ţările de Jos, de către videografi şi filmmakeri independenţi.

Gala se va desfăşura la centrul cultural din str. Teilor, nr. 4, sâmbătă, 28 august, începând cu ora 20.00. Intrarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor de securitate sanitară actuale.

Proiect dedicat iniţiativelor culturale independente

“Premiile pentru videografie şi film «Nova Polaris Video Awards» sunt organizate de Asociaţia «Nova Polaris» cu scopul declarat de a încuraja eforturile şi a onora producătorii independenţi de conţinut video de înaltă calitate tehnică şi artistică, omniprezenţi în epoca digitală în care trăim.
Pentru că videografia independentă este un segment solid în industriile creative şi pentru că autorii din acest domeniu trec de multe ori neobservaţi şi nerecompensaţi în ciuda realizărilor creative, uneori excepţionale, Asociaţia «Nova Polaris» demarează acest proiect competitiv.
Evenimentul este unul online, cu decernare de premii, expunere în mass-media şi pe reţelele de socializare”, a explicat videograful sibian Octavian Repede, președintele Asociației “Nova Polaris”.

Răspunde