Carne de vită cuprinsă în ciocolată și cafea

Carne de vită cuprinsă în ciocolată și cafea

„Strada Cetății” și Chef Bogdan Corduneanu vă provoacă simțurile cu un deliciu culinar original!

Preparatul fin a fost creat din viziunea a trei bucătari galonați, din zona Banatului: Chef Bogdan Corduneanu, Chef Cristian Nicula și Chef Răzvan Șain, membri ACEEA. Ei s-au numit „Echipa Ciocolată și Cafea”, iar pe 4 august, la Sibiu, au propus această veritabilă operă de artă culinară la Romanian Beef Master, prima competiție profesională dedicată cărnii de vită produsă în România.

„Carnea de vită este deja regina farfuriilor. Nu mulți se încumetă să o gătească sau să scoată în valoare gustul desăvârșit al acestei părți de carne. Încercăm o abordare îndrăzneață a prezentării acestui preparat, folosind de asemenea elemente fine de cea mai înaltă calitate, ele fiind vârful categoriei din care fac parte în mod individual”, se mândrește Chef Bogdan Corduneanu.

Prima surpriză a acestei rețete este ciocolata belgiană, cunoscută pentru finețea ei, ușor picantă și aromatizată cu cafea.

„Sosul creat cuprinde carnea de vită, reținând aromele și sucurile sale deosebite, până când vor fi descoperite de către degustători. Smochinele coapte, care spre surprinderea noastră cresc și în această zonă a țării, pornesc gusturi desăvârșite, fiind asociate cu brânza de capră și nuci, lăsate apoi la cuptor câteva minute și împrospătate cu mentă. Piureul de păstârnac este folosit deseori în asociere cu carnea de vită, doar că noi ne-am gândit la o altă notă și prezentare, transformându-l în sponge aromat și foarte delicios. Norii se așează pe această farfurie cu două arome diferite: rodie și spanac. Urmează delicioșii cartofi dauphinoise, formați din cartofi aromatizați cu unt, ușor gratinați; deosebiții cartofi dulci nu se lasă mai prejos în a susține acest preparat deoseit. Ne folosim de un piure de ardei portocaliu ușor aromat lângă salota coaptă și sos de ceapă. În final, para aromatizată cu rozmarin, crunch cu chimen, dar și chipsul din cartof mov sunt așezate cu grijă în farfurie, pentru a aduce savoare și notă reconfortantă a deliciului propus de noi”, ne-a povestit Chef Bogdan Corduneanu.

Chef Bogdan Corduneanu

Cei trei maeștri s-au gândit și la un vin care să completeze ideal experiența gurmanzilor. Astfel, vinul propus este un Cabernet Sauvignon 2018 de la Crama Dadara, creat în granița Banatului cu Crișana, în extremitatea nordică a podgoriei Miniș-Măderat.

Răspunde