Bucurie ca la șezătoare, în casa cea mare

Bucurie ca la șezătoare, în casa cea mare

Șezătoarea Bibliotecii Avrig se pregătește să inaugureze un proiect special, realizat cu sprijinul Muzeului ASTRA, al Primăriei Avrig și al unei echipe frumoase de voluntari.

În curând, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va găzdui o expoziție care poartă în sine sufletul comunității avrigene pentru generațiile viitoare.

„Interiorul «casei dinainte» cu specific zonei etnofolclorice Avrig, în Complexul Muzeal ASTRA Sibiu, începe să ia formă. Câteva dintre doamnele din şezătoare si-au lasat treburile în aşteptare şi au «gătit» casa din muzeu ajutate de cei doi colegi profesori la Clubul Copiilor Avrig – amândoi meşteri în tradiții locale avrigeneşti. A fost aici reprezentată și Asociația «Prietenii Avrigului”. Am avut și vizitatori astăzi, în timp ce lucram, aşa că un pic am luat «pulsul» publicului şi a fost… excelent. Pentru vizitatori a fost interesant să vadă și cum se lucrează.
Încă un hop-două şi terminăm. De Sf. Marie sperăm să fie toate la locul lor. Mulțumim celor de la Muzeul Astra pentru deschidere. Mulțumim celor care au donat obiectele, ele primesc o nouă viață. Dacă mai sunt doritori să contribuie, încă este loc. Şezătoarea Bibliotecii, un proiect viu, de mai bine de 10 ani al Bibliotecii Orăşeneşti Avrig si al Asociației «Prietenii Avrigului». Vom duce «culmea» cu alai şi cu nuntaşi în curând. Vă anunțăm să veniți la o gură de jin şi o strugătură, la dat din mână în mână chindeu cu chindeu, la chiuit şi veselit. Cum se face la noi”, a transmis astăzi bibliotecara Maria Grancea, coordonatoarea Șezătorii Avrig.

foto: Maria Grancea

Răspunde