Trei proiecte dedicate drumeției

Trei proiecte dedicate drumeției

Asociația SKV continuă pregătirile pentru organizarea Eurorando.

După finalizarea modulului teoretic al cursului de ghizi voluntari pentru drumeție, anul acesta, absolvenții primului ciclu vor urma un curs de prim ajutor susținut de un formator autorizat și vor parcurge modulul practic, cu lecții de ghidaj în teren. Acesta se va desfășura în serii cu câte 20 de participanți și va fi urmat de un examen final. Absolvenții vor fi astfel pregătiți încât să poată organiza în condiții de siguranță și agreabil, neremunerat, excursii pe trasee marcate, pentru colegii de asociație, familie și cercul de prieteni. În cadrul Eurorando, vor face echipă și vor ajuta ghizii profesioniști care vor prelua grupele de participanți la eveniment. Competența va fi atestată fiecăruia printr-un certificat de absolvire și o insignă emisă de Asociația Europeană de Drumeție / European Ramblers Association, în cadrul unui program care urmărește dezvoltarea drumeției la scară continentală ca mod sănătos, accesibil și ecologic de petrecere a timpului liber activ în natură.

Un alt proiect constă în pregătirea traseelor care vor fi promovate la Eurorando. În total, participanții la eveniment vor avea la dispoziție 15 trasee de drumeție de diferite grade de dificultate și cinci trasee culturale în zona urbană. SKV se va ocupa de remarcarea și recondiționarea a patru trasee din zona Bâlea, care includ și segmente din traseul european E8 de drumeție de lungă distanță. Acesta a fost definit de către SKV în cadrul unui proiect anterior și reprezintă zona românească cu lungime de 1.000 km, pe culmile Carpaților Orientali, Meridionali și sudul Carpaților Occidentali, a unei rute care străbate 9 țări, din Irlanda în Bulgaria. Proiectul va fi realizat cu voluntari sub coordonarea unui specialist și se va desfășura în perioada iulie-august, cazarea participanților fiind asigurată la baza Salvamont de la Bâlea Lac.

De asemenea, SKV va asigura promovarea părții din județul Sibiu a rețelei de trasee de cicloturism din Țara Făgărașului, definite și marcate de către asociație în 2019-2020. Va fi realizată o hartă digitală interactivă accesibilă prin cod QR și va fi distribuită o hartă format tipărit.

Răspunde