Tocăniță de pui cu găluște ca la Iacobeni

Caietul de rețete Valea Hârtibaciului

O rețetă ardelenească tradițională a românilor de pe Valea Hârtibaciului!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg carne de pui
  • 4 cepe
  • boia
  • sare
  • piper
  • 2 căței usturoi
  • 2 ouă
  • făină
  • ulei

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Ceapa și ardeiul se călesc în ulei, apoi se pune puțină boia și puiul tăiat bucățele.
  2. După ce se călește carnea și își schimbă culoarea, se pun două căni de apă și condimentele: sare și piper.
  3. Pentru găluște, se bat ouăle, se adaugă făină și se pun în tocană.
  4. După cinci minute de fierbere, se pune usturoiul zdrobit și mâncarea e gata pentru servire.

[/directions]

Răspunde