Susținere de la București pentru scena și amfiteatrul din Dumbravă

Scena de pe lac și amfiteatrul din Muzeul ASTRA se vor transforma într-un spațiu de evenimente care va putea găzdui peste 2.500 de persoane, chiar și în condiții sanitare speciale, anunță Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Investiția presupune: o nouă scenă, plutitoare, în suprafață de peste 300 mp, pe 44 flotoare din beton, un nou amfiteatru de peste 3000 mp, scena și amfiteatrul vor fi acoperite cu o membrană tensionată mobilă care va putea fi deschisă sau strânsă și care va fi montată pe un sistem de grinzi mobile, un spațiu tehnic parțial îngropat, realizat fie între scenă și amfiteatru, fie la liziera pădurii.

Toate lucrările vor ține cont de specificul muzeului și nu vor afecta peisajul.

“Astăzi am primit, la fața locului, confirmarea susținerii ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Memoria tuturor momentelor care ne-au adus împreună la scena de pe lac ne obligă la realizarea acestui nou spațiu, unul în care să redescoperim folclorul și nu numai. Cred în viziunea îndrăzneață a echipei lui Ciprian Stefan și sunt convinsă că Muzeul în aer liber și noua sa scenă vor putea, în armonie, să găzduiască toate tipurile de evenimente pe care publicul sibian le cere și le merită, la cele mai bune standarde”, a apreciat Daniela Cîmpean.

Proiectul noii scene de pe lac valorează aproximativ 2 milioane de euro și a fost depus pentru finanțare guvernamentală la Compania Națională de Investiții.

Viitorul amfiteatru nu va fi destinat doar spectacolelor, ci poate reprezenta în orice zi un loc de socializare pentru vizitatorii muzeului, potrivit managerului Ciprian Ștefan.

Lasă un răspuns