Schimb de experiență între tinerii voluntari

Schimb de experiență între tinerii voluntari

50 de tineri din Sibiu și Rășinari, dar și din județele Dolj și Gorj, au participat la o tabără dedicată schimbului de experiențe legate de voluntariat.

Proiectul „Sharing Experience” a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu la Centrul de Agrement pentru Tineret Ocna Sibiului, în perioada 12-17 iulie.

Andrei Ţichindelean, Centrul de Tineret Răşinari: „În această tabără am reuşit să socializez mai uşor şi îmi place că mi-am făcut prieteni noi. Îmi place în tabără fiindcă facem joculeţe de cunoaştere şi legătură. Seara este cel mai frumos pentru că ascultăm muzică şi dansăm.”

„Acest proiect este un schimb de experienţă între voluntarii implicaţi în activităţi de tineret în vederea dezvoltării activităţilor şi serviciilor oferite tinerilor şi organizaţiilor neguvernamentale de tineret din mediul urban, cât şi rural, mai ales în centrele de tineret participante. Este a V-a întâlnire de lucru care este organizată în judeţul Sibiu. Centrul de Tineret Sibiu primeşte în fiecare an în vizită alte centre de tineret. Activităţile proiectului au cuprins dezbateri în vederea activităţilor viitoare, ateliere pentru dezvoltarea metodelor de lucru cu tinerii, schimb de metode de succes folosite în centre adaptate nevoilor specifice fiecărui centru, creşterea vizibilităţii centrelor de tineret şi a activităţilor viitoare. Nu au lipsit serile cultural artistice şi jocurile interactive. Scopul proiectului a fost să ofere tinerilor voluntari posibilitatea să împărtăşească din experienţa personală, sa înveţe din experienţa altora şi să interacţioneze, să pună bazele unor noi proiecte bilaterale sau multilaterale dar şi să cunoască oraşele Ocna Sibiului şi Sibiu din punct de vedere istoric şi al locurilor de interes turistic. Programul proiectului a cuprins activităţi diverse, lucrul în ateliere de comunicare, ateliere de expresie vizuală, ateliere foto, jocuri interactive. Tinerii au realizat împreună momente culturale care au cuprins cântece şi dansuri populare din fiecare judeţ, teatru şi improvizaţie, momente muzicale toate realizate şi susţinute de tinerii participanţi”, au precizat organizatorii.

Răspunde