Municipalitatea intenționează să amenajeze un parc în locul fostului depozit de armament de la ieșirea spre Rășinari.
Pe un teren cu o suprafață de 181.000 de metri pătrați, conceptul propune crearea a două zone, alcătuind o platforma permanentă de dezvoltare a conceptului de New Media Art: o zonă de concerte și festivaluri în aer liber cu o scenă permanentă care va fi deservită de un amfiteatru, gândită ca un spațiu versatil pentru diferite tipuri de evenimente, precum și o zonă de parc tematic complex alcătuit dintr-o varietate de ateliere creative, spații pentru laboratoare de creație digitală, o zonă de fantasy, dar și diverse instalații educative și interesante atât pentru copii, cât și pentru cei mari.
Parcul va fi completat și de alte amenajări inedite:
- zone de promenadă atât la nivelul solului, cât și printr-un sistem de poteci suspendate care oferă experiențe unice la înălțimi pornind de la 3 metri și ajungând la 9 metri,
- un traseu perimetral cu pasarele suspendate pentru activități de tip mountain biking,
- stații pentru închirierea de biciclete și trotinete, prcum și parcări de tip shuttle
- zone de food court și o zonă comercială.
Un aspect deosebit va fi integrarea tehnologiilor de interactivitate digitală. De asemenea, conceptul prezentat propune utilizarea energiei solare regenerabile printr-o pergolă transparentă de panouri fotovoltaice peste coronamentul arborilor, care va asigura atât sustenabilitatea energetică, dar și protecție împotriva intemperiilor, astfel încât spațiul să fie utilizabil și în caz de vreme nefavorabilă.
Săptămâna aceasta, Primăria Sibiu a organizat o consultare cu specialiști urbaniști și arhitecți din oraș, precum și cu un reprezentant al Direcției Silvice Sibiu, cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu și cu directorul companiei Apă Canal Sibiu SA pe tema Master Planului pentru amenajarea unui parc tematic în Pădurea Dumbrava, pe amplasamentul fostului depozit de armament de la ieșirea spre Rășinari. Firmele specializate angajate de Primărie – Aqua Azur și BTFARCH RO Company – au prezentat conceptul unui parc emblematic pentru oraș, în care natura este tratată cu respect și pusă în valoare astfel încât sibienii să se bucure de un loc de relaxare, de activități pentru petrecerea timpului liber, de concerte și festivaluri.
Astrid Fodor, primar: „Ne dorim să realizăm un proiect unic pentru Sibiu, unul care să combine cadrul natural deosebit al Pădurii Dumbrava cu idei inovative de amenajare a acestui spațiu. Pentru aceasta, ne-am consultat cu specialiștii în domeniu. Am ținut ca aceștia să fie alături de noi, cu opinii și sugestii, astfel încât proiectul să pornească pe drumul cel bun încă de la început.”
Opiniile oferite de cei prezenți vor fi luate în considerare în elaborarea studiul de fezabilitate care va fi realizat pentru acest proiect.