Peste 10.000 de spectatori la Festivalul Româno-American, susținut de Strada Cetății

Peste 10.000 de spectatori la Festivalul Româno-American, susținut de Strada Cetății

Proiectul ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” a fost un real succes pentru publicul sibian, așa cum am anticipat!

Mii de spectatorii s-au bucurat de evenimentele extraordinare programate în Piața Mare, pe esplanada Filarmonicii și în biserica evanghelică Sf. Ioan. Timp de nouă zile, între 26 iunie și 4 iulie, peste 200 de artiști din România și Statele Unite ale Americii au evoluat pe scena festivalului, în 12 concerte-eveniment de neuitat.

Evenimente extraordinare precum concertul „Jazz at Lincoln Center with Wynton Marsalis”, „Free Groove” – ansamblul de muzicieni al Armatei SUA sau ”byron symphonic” au redat Pieței Mari strălucirea culturală pre-pandemică. Peste 10.000 de spectatori s-au bucurat nemijlocit de concertele simfonice, jazz sau pop-rock desfășurate în trei spații din Sibiu.

„«Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane» a fost prima manifestare culturală în aer liber din acest an în Sibiu, organizată cu reguli de siguranță sanitară stricte, un test trecut cu brio și care ne motivează pentru a continua organizarea de astfel de evenimente”, au mărturisit reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.

„Vom continua să fim activi toată vara și vom înfrumuseța Sibiul prin muzica orchestrei și a invitaților noștri, în concerte simfonice, de jazz, pop-rock sau alte genuri apreciate de publicul nostru. Următorul eveniment este unul aniversar, «Brukenthal Unplugged», care sărbătorește 300 de ani de la nașterea baronului sibian Samuel von Brukenthal printr-o serie de concerte cu instrumentiști de excepție. Concursul «Carl Filtsch» promovează tinerii pianiști din întreaga lume, iar în fiecare sfârșit de săptămână din luna august vom avea «Concerte pe acoperiș», evenimente cu care v-am obișnuit încă de anul trecut. Despre toate acestea puteți afla detalii pe site-ul nostru oficial sau aplicația Filarmonica Sibiu”, anunță instituția.

Răspunde