Concerte la Sibiu și Deva în cadrul proiectului ”Brukenthal Unplugged”

Concerte la Sibiu și Deva în cadrul proiectului ”Brukenthal Unplugged”

O nouă serie de evenimente este programată săptămâna aceasta în cadrul proiectului ”Brukenthal Unplugged”. Joi, 22 iulie, și vineri, 23 iulie, orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijorul Mihnea Ignat și violoncelista Andreea Țimiraș se vor afla în fața publicului din Sibiu și Deva. 

Programul din această săptămână este unul deosebit, deoarece nu a mai fost cântat în Sibiu de cel puțin 30 de ani, și conține lucrări semnate de Antonio Vivaldi (Concertul RV 407 în re minor pentru violoncel și orchestră), Franz Joseph Haydn (Simfonia nr. 45 în fa diez minor „Despărțirea” și Simfonia nr. 49 în fa minor “La Passione”) și Nicola Porpora (Concertul de violoncel în la minor).

 

Născut la Craiova, în 1980, Mihnea Ignat este unul dintre principalii dirijori români ai generației sale. În prezent este director muzical al Operei Naționale Române din Timișoara și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Elche (Spania). Între 2018 și 2020, a fost dirijor invitat permanent al Operei Naționale din București. A mai ocupat și funcțiile de dirijor principal și director artistic al Orchestrei Filarmonice a Universității din Alicante (Spania), între 2005 și 2017, și dirijor asociat al Orchestrei Simfonice Naționale din Republica Dominicană în stagiunea 2009/2010.

Unul dintre cei mai versatili muzicieni ai generației sale, Andreea Țimiraș se naște într-o familie cu tradiție muzicală, începând studiul violoncelului alături de tatăl Nicolae, prim-violoncelist al Orchestrei Simfonice Siciliene din Palermo (Italia), și continuând sub îndrumarea profesorului Dan Totan, la Liceul de Muzică “George Enescu” din București. Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, promoția 2006, la clasa profesorilor Aurel Niculescu și Marin Cazacu, se perfecționează la cursurile de măiestrie artistică susținute de David Geringas – violoncel și Trio Abegg muzică de cameră.

Biletele pentru concertul de la Sibiu s-au pus în vânzare pe portalul iabilet.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu. Prețul unui bilet este de 40 lei. Informații la telefon 0735566486.

Proiectul ”Brukenthal Unplugged” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Răspunde