Concert aniversar ”Brukenthal 300” la Sala Thalia

Concert aniversar ”Brukenthal 300” la Sala Thalia

Sala Thalia va găzdui luni, 26 iulie, concertul aniversar ”Brukenthal 300” susținut de Orchestra Filarmonicii chiar în ziua de naștere a baronului. Pe scenă vor urca dirijorul Cristian Lupeș și violonistul Alexandru Tomescu.

Programul concertului, ales special pentru a marca acest eveniment aniversar, va cuprinde lucrări semnate de Alessandro Scarlatti, Max Bruch și Antonín Dvořák.

Biletele s-au pus în vânzare pe portalul iabilet.ro și la casa de bilete a Filarmonicii, la prețul de 100 lei.

Pentru a marca cei 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal, Filarmonica de Stat Sibiu și-a intitulat sugestiv sezonul muzical 2020-2021 ”Stațiunea Muzicală Brukenthal”, iar în urmă cu două săptămâni a fost lansat și proiectul ”Brukenthal Unplugged” – care însumează o serie de evenimente care au același scop: de a-l celebra pe baronul Sibiului.

În 26 iulie 2020 – într-o avanpremieră a anului aniversar Brukenthal – orchestra Filarmonicii a susținut un concert chiar în curtea Palatului Brukenthal. Anul acesta, concertul aniversar Brukenthal va avea loc în Sala Thalia, datorită infrastructurii adaptate pentru a oferi siguranța sanitară necesară în această perioadă, dar și pentru a putea oferi șansa cât mai multor sibieni de a participa la acest eveniment, fiind puse în vânzare aproximativ 300 de bilete.

Proiectul ”Brukenthal Unplugged” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Parteneri: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts, Hotel Împăratul Romanilor, Carrefour Sibiu, Pepsi, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul de Balet Sibiu, Muzeul Național Brukenthal, Rotary Club Cibinium Sibiu.

Răspunde