Ce face Miorița la Turul Ciclist al Sibiului?

Ce face Miorița la Turul Ciclist al Sibiului?

Turul Ciclist al Sibiului are, pentru prima oară, o mascotă. Este vorba despre o oaie pe nume Miorița, confecționată din lână… de import.

Purtătorul tricoului galben primește pe podium, pentru prima dată în istoria competiției, mascota TCS: o oaie din lână realizată manual de artistul popular Mădălina Cupitu, care lucrează de 10 ani obiecte de artă folosind tehnica lânii împâslite cu acul.

Confecționarea celor patru mascote ale Turului a necesitat 10 kg de lână și o lună de muncă, dar Mădălina a acceptat bucuroasă acest proiect, pentru că în acest fel poate transmite un mesaj important.

Mădălina Cupitu, artizan: „Consider că lâna este aur. Iar noi, în România, ne batem joc de ea. Sufăr că lâna este arsă pe câmp, când văd ce se poate face cu ea. Eu sunt nevoită să comand pe net, din Germania sau de pe Ali Express lână merinos, pentru că la noi nu se mai cresc asemenea oi”.

Fanii Turului Ciclist al Sibiului au găsit și un nume mascotei, într-un concurs realizat pe rețelele de socializare: Miorița.

Tot pentru prima dată de la lansarea competiției, profesioniștii care participă la Turul Ciclist al Sibiului au fost invitați, în data de 2 iulie, la un eveniment informal găzduit de Muzeul Astra, care a devenit partener strategic al competiției, cu scopul de a sprijini misiunea principală a evenimentului în rândul publicului larg: promovarea zonei și obicieiurilor și tradițiilor locale. Cicliștii au avut ocazia să facă oale de lut și brățări din piele, să picteze pe lemn și să deguste mâncăruri tradiționale. Acest eveniment este gândit, în viitor, ca prilej de întâlnire și socializare a profesioniștilor cu fanii, potrivit organizatorilor.

Răspunde