Târgul de Jucării a atras peste 7.000 de vizitatori în Muzeul ASTRA

Târgul de Jucării a atras peste 7.000 de vizitatori în Muzeul ASTRA

Farmecul jucăriilor confecționate ca odinioară, activitățile distractive, atelierele, spectacolele de muzică și teatru au convins mii de familii să aleagă în weekend Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

În perioada 28 mai – 1 iunie, la Muzeul ASTRA s-a desfășurat cea de a XIV-a ediție a Târgului de Jucării, unde au fost înregistrați 7.298 vizitatori.

Copiii au fost cel mai mult interesați de atelierele în care au învățat să confecționeze moriști, aici fiind prezenți 850 de participanți. Totodată, 470 de copii au încercat să picteze pe șevalet, 250 de copii și adulți au fost înregistrați la atelierele de cărți de joc, 350 de copii au vizionat diafilmele copilăriei, 40 s-au plimbat prin muzeul la „bordul” căruței cu povești, iar pe traseele tematice pentru familii, însuflețite de quiz-uri și vânători de comori, s-au aventurat 450 de participanți.

Foarte apreciate au fost și atelierele susținute de meșterii populari. Astfel, reprezentanții muzeului spun că la atelierele de olărit au participat nu mai puțin de 620 de copii, la cele de hârtie manuală – 600 de copii și 200 de tineri și adulți, la confectionat păpuși – 140 de copii, la confecționat jucării din cârpe – 120 de copii, în timp ce la atelierele de confecționat brățări din bumbac și la atelierul de confecționat brățări din piele au fost 240 de copii.

Peste 800 de copii, tineri și adulți au asistat la cele patru spectacole de teatru. Spectacolele susținute de Filarmonica de Stat Sibiu au fost aplaudate de peste 400 de persoane. De asemenea, atelierele MindSpot au fost pe placul a 470 de persoane care s-au distrat cu jocuri demonstrative de masă, de societate și jocuri logice, în timp ce atelierele Magic Painting și activitățile marca Usborne au înregistrat 125 de copii participanți.

Răspunde