Soprana Teodora Gheorghiu revine pe scena Filarmonicii

Soprana Teodora Gheorghiu revine pe scena Filarmonicii

La mai puțin de un an de la Gala de operă susținută în cadrul proiectului Sibiu Opera Festival, soprana Teodora Gheorghiu se alătură din nou muzicienilor sibieni pentru un concert simfonic programat joi, 17 iunie, la Sala Thalia.

Faimoasa soprană va prezenta un program cu lucrări semnate de W. A. Mozart.

Conducerea muzicală a concetului este asigurată de dirijorul turc Cem Mansur. Director artistic al Orchestrei Naționale de Tineret din Turcia, Cem Mansur este și președinte al Ipswich Choral Society, a doua cea mai veche instituție de acest gen din Anglia. În 2010 a fost director artistic (muzică și operă) al ”Istanbul – Capitală Europeană a Culturii”.

Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu și online pe iabilet.ro, la prețul de 30, respectiv 40 de lei.

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit o bursă de studii care i-a influenţat definitiv cursul carierei. Ulterior, a câștigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal “George Enescu” de la Bucureşti, dar şi a prestigioasei Queen Elizabeth Competition şi primind bursa de studii Herbert von Karajan.

Răspunde