Semințele de in au devenit din ce în ce mai populare, în ultimul timp, datorită faptului că reprezintă o importantă sursă de fibre.
O linguriță de semințe de in (aproximativ 10 grame) are următoarele valori nutriționale principale: 55 de calorii, 7% apă, 1,9 grame de proteine, 3 grame de carbohidrați, 0,2 grame de zahăr, 2,8 grame de fibre și 4,3 grame de grăsime.
În ceea ce privește beneficiile semințelor de in, putem spune că ele contribuie la scăderea colesterolului „rău” din organism și a tensiunii arteriale, oferă ajutor în procesul de slăbire, pot fi folosite în unele tratamente pentru depresie, au un aport mare de antioxidanți, sunt bogate în Omega-3, sunt benefice pentru sănătatea părului, ajută în tratarea diabetului, sprijină digestia sănătoasă și tratează constipația.
Cum poți consuma semințe de in?
Una dintre variantele de consum pe care le găsești cel mai adesea în articolele de pe internet este cea a semințelor de in încolțite. Acest lucru se datorează faptului că astfel este facilitată absorbția de minerale. Spre exemplu, o metodă de a le consuma este să le înmoi în apă caldă cel puțin 10 minute înainte de a la consuma (în varianta cu apă rece, timpul necesar este de aproximativ 2 ore). Desigur, se pot lăsa la înmuiat și peste noapte fără probleme. Datorită versatilității lor, acestea pot fi adăugate inclusiv în brioșe, prăjituri, checuri sau chiar pâine de casă.
Astfel, consumul de semințe de in este făcut ușor și cu siguranță oricine își dorește să încerce semințele de in va găsi o metodă să le integreze în rutina zilnică sau în rețetele preferate.