Peste 150 de persoane s-au vaccinat în weekend la Muzeul ASTRA

Peste 150 de persoane s-au vaccinat în weekend la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA a înregistrat 3.910 vizitatori în perioada 4-6 iunie, din care 153 s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului organizat sub deviza „Sibiul revine la normal! Pune umărul! Vaccinează-te!”.

„În cadrul acestei acțiuni s-au vaccinat 153 de persoane împotriva virusului SARS-CoV-2, vaccinurile fiind administrate de către medicii de la Centrul de Vaccinare din Șelimbăr. Persoanele care s-au vaccinat la Muzeul ASTRA au avut de ales între doze Pfizer și Johnson&Johnson, toate asigurate de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu”, a precizat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA.

Toți cei care s-au vaccinat la maratonul de imunizare organizat la Muzeul ASTRA au beneficiat de intrare gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat serul.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Prefectura Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Sibiu, STS și Primăria Șelimbăr.

De asemenea, în paralel cu maratonul de vaccinare, la Muzeul ASTRA a fost organizat și un alt maraton gastronomic, unul meșteșugăresc și altul artistic. În weekend au avut loc demonstrații culinare, în care au fost degustate peste 500 de porții de tocană și ciorbă de oaie la ceaun, 300 de scrumbii afumate sau marinate, 250 de porții de ciorbă de pește lipovenească și 20 de litri de sirop de muguri de brad, toate preparate la ceaun.

De asemenea, meșterii tradiționali Adrian Coman, Andrei Buda și Camelia Szekely au confecționa opinci, podoabe din metal și săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meșteșugărești care au dat startul activităților programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an. Atmosfera a fost întreținută de trupa Hanu’ și Romulus Cipariu cu al său țambal, în zona Târgului de Țară.

;

Duminică, în Muzeul în aer liber au fost organizate trei ateliere meșteșugărești – de împâslire lână, făcut ciucurei și semne cusute pe colier, respectiv un atelier de confecționat brățări din piele cu motive tradiționale. Tot aici a avut loc o bună parte din programul competiției sportive Buonavista Duathlon Challenge.

Răspunde