Pasiune fără bariere

Asociația Urban Bike Revolution (UBR) organizează, în perioada 19-20 iunie, evenimentul “Unstoppable@Turul Ciclist al Sibiului”, prima competiție din Sibiu dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere pasionate de ciclism.

20 de echipaje de biciclete tandem, din opt orașe ale țării, vor lua startul la Turul Ciclist al Sibiului – Cursa Sponsorilor. Scopul principal este de a demonstra că nu există limite în practicarea sportului, indiferent de provocările individuale.

”Inițiativa Unstoppable a pornit de la povestea și visul unui tânăr nevăzător participant la acest tur, pe care l-am întâlnit în martie la o tabără de schi la Muntele Mic, și care mi-a împărtășit pasiunea lui pentru bicicletă și dorința de a participa la un tur ciclist”, mărturisește Andrei Rusu, președintele UBR și organizator al evenimentului Unstoppable.

Dana Mitea, co-organizator: ”Ne dorim ca acest eveniment să se axeze pe ceea ce ne apropie. De aceea programul are și multe elemente de socializare dedicate muzicii și degustărilor. Astfel reușim să stimulăm simțurile comune.”

Pentru Turul Ciclist al Sibiului, este o premieră participarea unor persoane cu deficiențe de vedere la una din competițiile conexe.

”Turul Ciclist al Sibiului este recunoscut pentru atmosfera pe care o crează – atât în plutonul profesionist, cât și pe marginea drumului, în rândul spectatorilor. Facem parte din aceeași familie, a iubitorilor bicicletei și ne bucurăm să spunem bun venit unor categorii speciale de cicliști, care ne demonstrează cu fiecare apăsare de pedală că limitele sunt doar în mintea noastră. Pe lângă persoanele cu deficiențe de vedere care participă la Cursa Sponsorilor, din 20 iunie, anul acesta îi găzduim în Tur pe sportivii diabetici de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira, educa și împuternici oamenii care suferă de diabet”, a precizat Cosmin Costea, directorul tehnic al Turului Ciclist al Sibiului.

Programul ciclist începe sâmbătă, 19 iunie, la ora 14:00, când din Piața Mare va porni turul bicicletelor tandem până în Muzeul Astra și retur, iar duminică, la ora 9:30, echipa Unstoppable va lua startul la Cursa Sponsorilor.

Lasă un răspuns