Primăria Micăsasa va inaugura, mâine, în centrul localității, borna cu portretul baronului Samuel von Brukenthal care marchează traseul realizat de către Via Transilvanica.
Borna a fost realizată cu sprijinul Ambulanței pentru Monumente – Transilvania Sud.
Comuna Micăsasa este, momentan, ultima localitate din traseul cu o lungime de 800 km.
Tot în această perioadă, Primăria Micăsasa, în parteneriat cu Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud și Asociația Tășuleasa Social – Via Transilvanica lucrează la punerea în siguranță a castelului Brukenthal din Micăsasa, monument istoric de clasă A. Intervenția constă în demontarea, trierea și redispunerea țiglelor, înlocuirea laților degradați, decolmatarea jgheaburilor și completarea părților inferioare ale burlanelor.
Timotei Păcurar, primar Micăsasa: „Castelul Brukenthal este un simbol al comunității, dar și al copilăriei pentru cei mai mulți dintre noi, deoarece până în anul 2001 castelul Brukenthal a găzduit școala. M-am implicat să nu mai să lăsăm lucrurile în paragină și să facem treabă și prin această intervenție de punere în siguranță de urgență suntem cu un pas mai aproape de a reda farmecul de odinioară acestui monument istoric, mai ales că anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Restaurarea castelului este una din prioritățile noastre și avem în vedere obținerea de fonduri nerambursabile pentru asta. Clădirea are un potențial turistic uriaș, iar comunitatea și județul Sibiu au doar de câștigat.”
În ultima săptămână s-au alăturat efortului comun de punere în siguranță a castelului zece voluntari Via Transilvanica în frunte cu Tibi Ușeriu, omul care a câștigat de două ori cea mai grea cursă de anduranță la poli, și fratele său, Alin Ușeriu, fondatorul Tășuleasa Social. Primăria Micăsasa și comunitatea sprijină aceste lucrări cu materialele necesare. Cazarea și mâncarea pentru cei 34 de voluntari sunt asigurate de către localnici pe toată perioada lucrărilor.