Înghețată de zmeură – o rețetă de acum 100 de ani

Înghețată de zmeură – o rețetă de acum 100 de ani

Vara și-a intrat în drepturi, e timpul să ne bucurăm de parfumul fructelor și răcoarea oferită de înghețată!

Inspirația zilei am găsit-o în volumul „Dulciuri”, publicat de doamna Maria General Dobrescu în 1936.

Înghețată de smeură

Se presează smeura pentru a obține o jumătate de litru de zeamă. Se filtrează acest suc, se amestecă cu 500 gr. zahăr topit și parfumat cu vanilie sau lămâie. Se amestecă cu o jumătate de litră cremă englezească, se trece prin sită și se varsă în mașina de înghețată. Toate fructele se pot face la fel.

Sau la un pahar de zeamă de fructe se pune unul de zahăr, unul de lapte crud și unul de frișcă. Se bate în mașină și se obține o înghețată foarte bună.

Răspunde