Două premiere și un spectacol cadou pentru abonații Scenei Digitale în luna iulie

Două premiere și un spectacol cadou pentru abonații Scenei Digitale în luna iulie

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, în luna iulie, două spectacole în premieră pe Scena Digitală: „Conferința iraniană” și „Oscar și Buni Roz”, și spectacolul cadou „Horses in the Sky” / „Caii cerului”, exclusiv pentru abonații platformei.

Aceste trei producții se adaugă repertoriului bogat deja existent al Scenei Digitale, toate spectacolele fiind înregistrate în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii și subtitrate în engleză sau în română.

„Conferința iraniană”

Cel mai recent spectacol realizat de Bobi Pricop pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, „Conferința iraniană” ne propune o confruntare pe muchie de cuțit între mai multe personaje care discută statutul Binelui și al Răului în lumea contemporană. Cu ocazia unei conferințe, zece reprezentanți ai „gândirii occidentale” discută situația delicată a unui Orient „spiritual”, însă lipsit de orice formă de toleranță. Bazat pe textul renumitului dramaturg Ivan Vîrîpaev, spectacolul multimedia regizat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, plină de forță și umanitate, care dă șansa tuturor actorilor să exceleze în partituri de o profunzime de excepție. Un spectacol inteligent despre provocările și miracolele vieții de zi cu zi.

„Oscar și Buni Roz”

Creat și interpretat de Diana Fufezan, „Oscar și Buni Roz” este un one-woman-show sensibil despre frumusețea și fragilitatea vieții. Inspirat de textul lui Eric-Emmanuel Schmitt, spectacolul ne spune povestea unui băiat confruntat cu o boală incurabilă, alături de o persoană care, asemenea unui înger păzitor, îi călăuzește pașii înspre confruntarea cu momentul final. Dar cei care vor avea, cu adevărat, o revelație la finalul acestei călătorii inițiatice sunt, de fapt, adulții. Un spectacol despre speranță și despre momentele de impas în care putem descoperi mereu un fragment de frumusețe pură.

„Horses in the Sky”/ „Caii cerului”

Luna iulie aduce pe Scena Digitală, exclusiv pentru abonați, un spectacol coregrafic al renumitei companii israeliene Kibbutz Contemporary Dance: „Horses in theSky” / „Caii cerului”.

Spectacolul „Caii cerului” propune o experiență senzorială profundă, aproape eterică, într-un spațiu suprarealist clarobscur populat de șaisprezece dansatori. Produs și creat în Israel pentru a sărbători Ziua Internațională a Dansului, „Caii cerului”, de Kibbutz Contemporary Dance Company, este rezultatul unei cooperări între Teatrul de Dans din Lublin și Centrul pentru Întâlnirea Culturilor din Lublin. Fondată în 1973, Kibbutz Contemporary Dance Company (KCDC), una dintre companiile de dans de top din lume, este condusă la ora actuală de directorul artistic Rami Be’er, al cărui stil coregrafic unic a devenit un adevărat brand atât în ​​Israel, cât și în străinătate.

Acest spectacol oferit abonaților Scenei Digitale este un cadou care anunță prezența fizică a companiei Kibbutz Contemporary Dance în cadrul ediției FITS 2021.

Răspunde