De ce merită să alergi la Maratonul Internaţional Sibiu 2021?

De ce merită să alergi la Maratonul Internaţional Sibiu 2021?

Fundaţia Comunitară Sibiu a dat startul înscrierilor de proiecte pentru care se va alerga la cea de-a zecea ediţie a Maratonul Internaţional Sibiu, eveniment ce va avea loc în data de 2 octombrie.

Ca de obicei, sunt acceptate idei care pun lentila pe nevoi din comunitatea locală şi sunt încurajate echipele noi, la început de drum, iar cele mai bune 36 de proiecte vor intra în cursa finală. Termenul limită de trimitere a aplicaţiilor este 23 iunie.

Cine poate aplica?

Pot aplica atât echipe informale (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică), cât şi ONG-uri. Dintre toate aplicaţiile, în acest an, cele mai bune 36 de proiecte vor fi selectate pe bază de punctaj de către un juriu independent, alcătuit din reprezentanţi ai comunităţii sibiene. Numărul acestora va fi limitat, pentru ca în eveniment să ajungă cele mai bune proiecte şi pentru ca toate cauzele participante să aibă posibilitatea să-şi îndeplinească obiectivele în condiţiile unui an pandemic.

Consultaţii şi cum poţi aplica

La fel ca în fiecare an, pe durata depunerii aplicaţiilor, Fundaţia Comunitară Sibiu va oferi sprijin în scrierea proiectelor, pe criteriul primul venit, primul servit. În acest sens, doritorii sunt rugaţi să trimită propunerile cât mai devreme. Atât aplicaţia finală, cât şi întrebările pot fi transmise pe adresa proiecte@fundatiacomunitarasibiu.ro.

Documente utile

Mai multe informaţii, ghidul de participare şi formularul de aplicare pot fi descărcate pe site-ul maratonsibiu.ro.

Ediţii precedente

La ediţia din 2020 a Maratonului Internaţional Sibiu au fost finanţate 30 de proiecte, pentru care s-au strâns 319.210 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mişcare aproape 1.300 de alergători confirmaţi, adulţi şi copii, care au fost susţinuţi de circa 2.345 de donatori.

De-a lungul celor nouă ediţii, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 210 proiecte variate. Acestea au vizat renovarea şi dotarea bibliotecilor şi curţilor şcolilor din mediul rural, construcţia unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educaţie arhitecturală, prevenţia bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor şi pisicilor fără stăpân, activităţi cu şi pentru persoanele cu dizabilităţi, achiziţia de echipamente medicale pentru copii, editarea unor constituţii funky pentru elevi, amenajarea de săli polisenzoriale sau chiar readucerea bivolilor pe Valea Hârtibaciului ş.a.m.d.

Răspunde