Cultura contează! Și 14.000 de sibieni au demonstrat-o!

Cultura contează! Și 14.000 de sibieni au demonstrat-o!

Muzeul ASTRA a înregistrat nu mai puțin de 14.657 de vizitatori la Noaptea Muzeelor 2021.

Ajuns la ediția a XVII-a, evenimentul a fost organizat ieri, 12 iunie, între orele 18-24, sub sloganul „Cultura contează!(?)”.

GALERIE FOTO

De asemenea, au fost servite peste 1.000 de porții de papă de coade și papricaș de cartofi cu carne, pregătite de managerul Ciprian Ștefan, tocană de ceapă cu mămăligă rece oferită de directorul de marketing Mirela Iancu, ostropel de pui cu mămăliguță caldă – propunerea directorului general adjunct Ovidiu Baron, ciorbă de oaie, tocana de berbecuț la ceaun, mămăligă ciobănească, pastramă de oaie, cârnați de oaie și de porc, plăcinte cu brânză, gulaș, ciorbă de fasole boabe, pâine la cuptor și plăcinte dobrogene.

Aceste bucate tradiționale au fost pregătite de peste 100 de directori, șefi de departamente și angajați ai Muzeului ASTRA, Filarmonicii de Stat Sibiu, Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului şi de la Biblioteca ASTRA.

Maratonul gastronomic a fost dublat de unul artistic, susținut de către Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului , Nicolae și Tudor Furdui Iancu, împreună cu grupul instrumental Crai Nou și artiștii de la Filarmonica de Stat Sibiu. Recitalurile au avut loc la Târgul de Țară și în șapte gospodării tradiționale din Muzeul în aer liber.

Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt: „Muzeul ASTRA transmite mulțumiri tuturor celor care ne-au fost alături într-o noapte în care mesajul a fost «Cultura contează!(?)».”

Astăzi, în Muzeul ASTRA, vor fi organizate un târg de primăvară, reconstituirea obiceiului de Ispas, dar și două ateliere – de broderie pe piele și de cusut – sub genericul Ziua Universală a Iei 2021. Din cauza condițiilor meteo, ambele acțiuni se vor desfășura în Pavilionul Muzeal Multicultural de la intrarea principală.

Răspunde