Bazele unui stil de viață sănătos se pun de la vârste fragede, iar deprinderile însușite asigură o calitate a vieții mult mai bună. Aceasta a fost principala lecție pentru copiii care au participat la o întâlnire pe tema alimentației sănătoase în cadrul unui proiect european în care este implicat județul Sibiu.
„Cum mâncăm sănătos?” și „Ce facem ca să ne păstrăm un stil de viață echilibrat?” au fost două dintre subiectele discutate, ieri, la Consiliul Județean Sibiu, cu elevi ai claselor I și a II-a de la Școala Gimnazială nr. 2 din Sibiu împreună cu medicul Elena Ucenic, psihologul Mihai Copăceanu și studenta Cristina Șchiopu.
„Provocarea copiilor a venit din partea învățătoarelor care, pentru a-i face să deosebească între ce este sănătos și ce nu este sănătos să mănânce, le-au propus un mic joc: să deseneze fructul, mâncarea gătită și desertul preferate, băutura favorită și activitatea cea mai plăcută, iar apoi să le lipească pe unul dintre panourile cu #sănătos sau #nesănătos. Copiii ne-au surprins extrem de plăcut, demonstrând cât de corect știu să încadreze alimentele desenate și activitățile care le fac plăcere. Sfatul doamnei doctor Ucenic, valabil nu doar pentru copii, este de ținut minte: «Pentru o viață sănătoasă și echilibrată, avem nevoie în fiecare zi de o proteină, o legumă și de un fruct!». Odată cu ridicarea restricțiilor ne dorim să mai organizăm astfel de evenimente și pentru alți elevi din județul Sibiu”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean.