Concert extraordinar: byron Simfonic

Concert extraordinar: byron Simfonic

Pe 4 iulie, trupa byron urcă pe scena din Piața Mare alături de Filarmonica de Stat Sibiu, pentru un eveniment spectaculos.

Alături de orchestra formată din peste 50 de instrumentiști clasici, vom avea ocazia să ascultăm piesele cunoscute din repertoriul byron într-o variantă re-orchestrată, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
În 15 ani de activitate, byron a devenit una dintre cele mai iubite trupe pop-rock din România. Piesele lor stârnesc emoții uitate, trezesc angoase și bucurii neașteptate. Cu versuri profunde și orchestrații complexe, byron a reușit, cu multă răbdare și perseverență, să aducă în fața publicului român un produs rar pe scena muzicală românească.
Tiberiu Soare, dirijor: ”M-au atras întotdeauna experimentele cross-over, îmi place enorm atunci cand simfonicul trece granița către orice alt gen muzical, mai ales înspre rock. Mă bucur foarte mult să îi reîntâlnesc pe byron, cu care sunt la a doua colaborare, după proiectul din 2018 alături de ALTorchestra.”
Momentele în care un artist pop-rock se întâlnește cu registrul clasic sunt rare, iar rezultatul este de fiecare dată extraordinar.
Show-ul grandios va marca finalul festivalului Zilele Muzicale Româno-Americane, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.
Coproducția va fi o surpriză mai ales pentru tinerii din Sibiu, a promis Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii sibiene, într-un interviu pentru „Strada Cetății”. „Va fi un eveniment cu totul și cu totul special care noi sperăm că se va prelungi și în alte concerte, poate reușim să facem un turneu”, a adăugat Lupeș.
Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor în vigoare.

Răspunde