Cea mai ieftină vacanță de vară

Mai puțin de 100 lei pe zi costă o tabără în cele patru centre de agrement administrate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu.

Oferta de tabere pentru vacanța de vară include cinci nopți de cazare cu pensiune completă și asistență medicală, în 11 serii, începând din 28 iunie și până pe 11 septembrie.

Astfel, Centrul de Agrement Râu Sadului, situat la ieşirea din comuna Râu Sadului spre Gâtul Berbecului, pe malul râului cu acelaşi nume, între masivii muntoşi Cindrel şi Lotru, are o capacitate de 70 locuri/serie. Centrul dispune de cantină, club, teren sintetic omologat pentru handbal, baschet și mini-fotbal, teren de volei pe nisip, sală de fitness, locuri speciale pentru discoteci în aer liber și foc de tabără. Se poate porni în drumeţie pe trasee din munţii aflaţi în apropierea taberei, la barajul de la Gâtul Berbecului sau hidrocentralele de la Sadu. În apropiere, se pot organiza excursii la: Cisnădie, Cisnădioara, Sibiu, Răşinari, Păltiniş, muzeul şi hidrocentrala Sadu V, Mărginimea Sibiului, Alba Iulia, Ocna Sibiului, Mediaş, Sighişoara, Avrig, Cârţişoara, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă, Transfăgărăşan, Curtea de Argeş, Valea Oltului, Cozia, Călimăneşti.

Tot 70 de copii/serie poate găzdui tabăra din Păltiniș, aflată la o altitudine de 1.450 metri în Munții Cindrel. Centrul dispune de spații pentru activități distractive și jocuri, bucătărie, teren de sport și locuri speciale pentru focul de tabără. Turiștii pot încerca trasee frumoase de drumeție spre Poiana Oncești, Vf. Oncești, Stâna Găujoara, Poiana Lupilor, Cheile Cibinului, rezervația Iezerului Cindrelului sau Vf. Cindrel.

Centrul de Agrement pentru Tineret de la Cisnădioara, cu o capacitate de 50 locuri/serie, este situat la intrarea în localitatea Cisnădioara venind pe drumul modernizat ce se ramificã din DJ 106 A, între dealuri împădurite de conifere și foioase, la poalele muntelui Măgura, ce face parte din masivul Cindrel. Cazarea se face în trei vile, cu camere având 2-4 locuri, cu baie proprie. Printre facilitățile complexului se numără cantina, sălile pentru jocuri sau cursuri, un teren de sport multifuncțional, o piscină, un loc de joacă și aparate de fitness în aer liber, spațiu generos pentru discotecă și foc de tabără. Vizitatorii vor fi încântați să descopere biserica săsească fortificată, construită la începutul secolului al XIII-lea, muzeul săsesc, dar și ștrandul din localitate. De asemenea, Cisnădioara poate fi un punct de pornire pentru drumeții în Munții Cindrel sau excursii în orașele Sibiu și Cisnădie.

La Ocna Sibiului, centrul de agrement este situat chiar la intrarea dinspre Sibiu în stațiunea balneoclimaterică, în zona lacurilor naturale, și poate primi câte 60 de copii în fiecare serie. “Centrul, fiind situat în apropierea lacurilor, oferă în anotimpul cald o zonă propice pentru înot, plajă, cure de aerosoli și recreere”, menționează reprezentanții DJST Sibiu. Nici de aici nu lipsesc posibilitățile de practicare a diferitelor sporturi și jocuri, dar nici platoul pentru focul de tabără.

Costul unei zile de tabără este 90 lei la Ocna Sibiului, respectiv 95 lei în celelalte trei locații pregătite.

Pentru rezervări, cei interesați trebuie să ia legătura cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu la telefon 0269-210055 sau e-mail djtsibiu@yahoo.com.

În perioadele 5-10 iulie și 12-17 iulie, DJST Sibiu va organiza la Râu Sadului cea de-a VIII-a ediție a taberei de limba engleză pentru copii și tineri de clasele I-VIII.

Lasă un răspuns