Atelier de creație: „Fluturele și Omida”

Atelier de creație: „Fluturele și Omida”

Atelierul de creație „Piticii pricepuțiʺ vă așteaptă din nou la Teatrul Gong. De această dată, tema aleasă este „Fluturele și Omida”.

Una dintre cele mai spectaculoase transformări din natură este metamorfoza omizii într-un fluture spectaculos, multicolor și firav. Claudia Benchea le propune celor mici, în cadrul atelierului de creație, să confecționeze cu puțină creativitate și dibăcie un fluture și o omidă.

Atelierul coordonat de Claudia Benchea va avea loc miercuri, 30 iunie, între orele 18.00 și 19.00, la Sala Studio. El este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, iar prețul biletului este de 14 lei.

În cadrul atelierelor de creație „Piticii pricepuțiʺ din fiecare miercuri, de la ora 18.00, descoasem misterele lumii teatrale. Când vine vorba de elemente de croitorie și articole vestimentare, Claudia e meșteră, căci e croitor la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG de mai bine de 5 ani. Cunoaște fiecare material din atelier și toate costumele de pe scenă, drept urmare știe că orice ”cârpă” are o întrebuințare. Pâsla, paspoalul, brocardul, minimatul, șnururile și împletiturile sunt doar câteva dintre noțiunile ce nu vor mai constitui un mister pentru copii. Ne familiarizăm cu tipologiile firului textil, cu diversitatea materialelor și a croielilor și învățăm tehnici simple de a recicla creativ orice material în personaje sau accesorii utile fiecărui copil. Activitățile practice din cadrul acestui atelier contribuie la o mai bună înțelegere a metodelor de construcție păpuși/marionete și decor din lumea teatrală, stimulează imaginația și abilitățile celor mici de a combina culori și materiale, respectiv de a interacționa și lucra împreună într-un colectiv prietenos

Răspunde