Ambulanța pentru Monumente intervine și la Hoghilag

Ambulanța pentru Monumente intervine și la Hoghilag

Voluntarii de la Ambulanța pentru Monumente vor ajuta comunitatea din Hoghilag să-și salveze cel mai important monument.

Biserica evanghelică fortificată are nevoie de lucrări pentru punerea în siguranță, iar Ambulanța pentru Monumente se va ocupa de reparația acoperișului. „Am primit vizita lui Eugen Vaida și echipei Ambulanța pentru Monumente. Au vizitat biserica evanghelică și ne-au promis că vor interveni în reabilitarea ei. E o mare bucurie și onoare pentru noi să îi avem alături și să reușim împreună salvarea acestui monument istoric atât de drag nouă. Mulțumim, Eugen, mulțumim echipei de oameni minunați!”, transmite Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Arhitectul Eugen Vaida, fondatorul inițiativei Ambulanța pentru Monumente, s-a aflat în aceste zile la Hoghilag, cu scopul de a inventaria problemele edificiului. Pentru a opri degradarea, voluntarii vor schimba învelitorile, lații și țiglele degradate.

Lucrările se vor desfășura în primăvara anului viitor, în parteneriat cu Primăria, care va asigura materialele de construcție, în timp ce localnicii îi vor găzdui pe voluntari și le vor da o mână de ajutor pe șantier.

În această perioadă, Ambulanța pentru Monumente desfășoară o intervenție similară la castelul Brukenthal din Micăsasa.

Răspunde