Vaccinați la Filarmonică

Vaccinați la Filarmonică

630 de persoane s-au vaccinat la Filarmonica de Stat Sibiu în timpul maratonului artistic de Ziua Europei.

Personalul medical și îndrăgiți artiști sibieni și-au unit ieri eforturile pentru a susține vaccinarea împotriva COVID-19 ca soluția de revenire cât mai curând la o viață normală. Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean Sibiu și Spitalul CFR au organizat un maraton de vaccinare în foaierul Sălii Thalia, între orele 9 și 21. Maratonul de vaccinare a fost dublat de un maraton artistic în aer liber pe esplanada Sălii Thalia. Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea condițiilor de distanțare, prin implicarea a 30 de voluntari ai Crucii Roșii Sibiu în zona de vaccinare și 20 de voluntari ai „Academiei de voluntari” și ai Filarmonicii de Stat Sibiu în cadrul evenimentului artistic. Rapelul pentru persoanele vaccinate va avea loc în 30 mai, tot la Filarmonică.

Cele mai multe persoane au venit să se vaccineze în prima parte a zilei. În foaierul Filarmonicii au funcționat patru linii de vaccinare cu Pfizer, puse la dispoziție de cele două spitale și de Crucea Roșie.

Răzvan Biriș, director Crucea Roșie filiala Sibiu: „Evenimentul a fost, cu siguranță, o reușită, iar eficiența lui a fost dată de profesionalismul celor implicați, dar și de tot entuziasmul care ne-a animat pe toți, de dorința de a contribui, așa cum am reușit fiecare, la succesul campaniei de vaccinare. Personal mi-am amintit chiar de primele zile de pandemie, când vorbeam de #solidaritate, o solidaritate pe care am ajuns să o trăim pe 9 mai 2021 mai pregnant ca niciodată.”

În cadrul evenimentului artistic, sibienii s-au putut reîntâlni după multă vreme cu orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, care a susținut un concert special dedicat Zilei Europei. Îndrăgiții artiști de la Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului au sărbătorit tradițiile românești și cele europene. Spiritul de oraș dinamic cultural a fost reînviat pe Strada Cetății pe tot parcursul zilei de către Teatrul de Balet Sibiu, orchestra Academiei Forțelor Terestre, actorii Teatrului Național „Radu Stanca” și artiștii Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu”. Ziua s-a încheiat în acordurile de nai ale lui Radu Nechifor. Evenimentele artistice care au fost transmise în direct pe pagina organizatorilor și pe pagina de Facebook „Strada Cetății” au atras peste 15.000 de vizualizări.

Pe esplanada Sălii Thalia au luat cuvântul directorul Crucii Roșii Sibiu, Răzvan Biriș, medicul primar de medicină internă Remus Călin Cipăian și medicul de familie Eduard Egri, manageri ai unor unități spitalicești precum Simina Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, Horațiu Cojocaru, managerul spitalului CFR, Florin Neag, managerul interimar al Spitalului Județean Sibiu, și Ciprian Băcilă, managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie „Gh. Preda” din Sibiu, dar și colonelul Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre, poetul Radu Vancu și Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu și Cristian Cismaru din echipa programului Anii Drumeției.

Răspunde