Sărbătoarea Tuberozelor prinde rădăcini la Hoghilag

Sărbătoarea Tuberozelor prinde rădăcini la Hoghilag

Primul weekend din august va aduce sute de turiști la Hoghilag, pentru o nouă și îndelung așteptată ediție a Sărbătorii Tuberozelor. Comunitatea se pregătește să îi întâmpine cu minunatele flori și produse locale, iar de acum oaspeții se vor putea caza chiar în sat.

„Vă anunțăm cu bucurie că, în acest an, Sărbătoarea Tuberozelor va avea loc în perioada 7-8 august. Vă așteptăm pentru a ne bucura împreună de parfumatele flori, pentru a asculta povestea fiecărui cultivator al nostru, pentru a degusta produsele locale și multe alte surprize pe care le pregătim pentru dumneavoastră”, transmite Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Tuberozele de Hoghilag au fost plantate în primăvară, localnicii le ocrotesc cu dragoste în grădinile și solariile lor, iar peste puțin timp vor putea fi admirate de către toți doritorii. „Tuberozele de Hoghilag sunt din ce în ce mai frumoase. Din iulie, puteți veni să le vedeți și vă culegeți singuri buchetul. Cei care au mai vizitat Tărâmul Tuberozelor cunosc sufletul cald al cultivatorilor noștri și îi recunoașteți după tăblițele de pe poartă reprezentând o tuberoză”, spune primarul Nicu Lazăr.

Încă o veste bună este că, în curând, Hoghilagul va avea prima pensiune realizată într-o casă săsească, în grădina căreia vor fi cultivate tuberoze, iar Nicu Lazăr se declară convins că astfel de inițiative reprezintă cheia succesului care poate dezvolta comunitatea. Primii turiști au cunoscut deja ospitalitatea locală. „Au fost încântați de absolut tot ce au văzut și experimentat: căldura oamenilor de la noi, produsele gastronomice tradiționale, arhitectura săsească și, bineînțeles, grădinile de tuberoze”, a explicat primarul Lazăr.

Răspunde