Pune umărul pentru Europa!

Pune umărul pentru Europa!

Pe 9 mai, vino să te vaccinezi la Summit-ul Muzical de la Filarmonica de Stat Sibiu!

Ți-e dor de călătorii în Europa? De evenimente care fac granițele să dispară, așa cum a fost Summit-ul European găzduit de Sibiu în 2019? Acest lucru va fi posibil doar dacă un procent semnificativ din populație se vaccinează contra COVID-19. Deocamdată, județul Sibiu are 21.8 % din populație vaccinată cu cel puțin o doză. Deși ocupăm un onorabil loc 5 în țară, știm că mulți dintre noi mai trebuie să se vaccineze până când restricțiile vor putea fi eliminate. Pe 9 Mai, de Ziua Europei, între orele 9.00 și 21.00, ești invitat la Filarmonica de Stat Sibiu să pui umărul pentru ca într-un viitor apropiat să putem circula din nou fără restricții, oriunde în lume. Vei avea parte de o experiență inedită de vaccinare, în compania câtorva dintre cei mai îndrăgiți artiști ai Sibiului.

Peste 10 instituții publice și artistice din județ și-au unit eforturile pentru Summit-ul Muzical al Vaccinării, un eveniment care și-a propus să crească numărul sibienilor care se vaccinează. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul CFR. Persoanele care doresc să se vaccineze cu doza 1 de Pfizer o pot face fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu, unde cele două spitale sibiene și Crucea Roșie au mobilizat șase medici, 16 asistenți medicali și cinci registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roșie – doi medici și patru asistenți.

Autoritățile sunt pregătite cu 500 doze de vaccin pentru echipele mobile din cadrul evenimentului, care pot fi suplimentate dacă este cazul.

Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfășura în aer liber pe esplanada Sălii Thalia:

 • 9.30 Cuvânt de deschidere
 • 10.00 Teatrul de Balet Sibiu
 • 11.00 Academia Forțelor Terestre
 • 12.00 Recital Duo Cameral – Filarmonica de Stat Sibiu
 • 13.00 Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”
 • 14.00 Cvartet al Filarmonicii de Stat Sibiu
 • 15.00 Moment teatral – Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (actori: Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Liviu Vlad)
 • 17.00 Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
 • 19.00 Moment artistic – Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului
 • 20.00 Recital Radu Nechifor
 • 21.00 Încheierea evenimentului

Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului, devine pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV-2. La invitația Filarmonicii Sibiu, cei mai importanți artiști și instituții sibiene pun umărul la această campanie prin mediatizarea ei cu sprijinul artei. Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu are programul structurat pe lucrări și compozitori care scot în evidență patrimoniul cultural european și, totodată, reunește muzical valorile culturale ale spațiului comunitar.

Răspunde