Pentru copiii din Agârbiciu, poveștile prind viață

Pentru copiii din Agârbiciu, poveștile prind viață

În cadrul proiectului educațional „Când povestea prinde viață”, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a reușit să amenajeze un spațiu confortabil și prietenos pentru lectură și activități educaționale la școala din satul Agârbiciu.

Peste 400 de cărți, documente audio și materiale didactice au fost expuse în spațiul de lectură dotat cu obiecte de mobilier necesar unei biblioteci. Spiritul organizatoric, comunicarea eficientă și dăruirea celor patru membri ai echipei – Alexandrina Aldea, Mihaela Dobrescu, Ana Coca și Paula Mihalache – au făcut posibilă strângerea unui fond de carte însemnat, adresat copiilor de la școala din Agârbiciu, structură a Școlii Gimnaziale Axente Sever, cu susținerea materială a prietenilor și colaboratorilor Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

„Ne dorim să dezvoltăm aici un serviciu de bibliotecă de care să beneficieze în special copiii din comunitate, prin intermediul căruia să consolidăm cunoștințele generale și abilitățile de comunicare. Vom derula periodic, în acest spațiu, o serie de activități în care lectura, creativitatea și buna dispoziție vor fi ingredientele principale: sesiuni de lectură, activități recreative, biblioateliere tematice și creative. Suntem convinși că vom găsi resurse și idei chiar aici, în mijlocul celor mici care frecventează școala din Agârbiciu, astfel încât vom putea transforma această sală într-un spațiu al poveștilor, al inspirației și al creativității. Mulțumim tuturor celor care au donat cărți și au susținut financiar pregătirea acestui proiect, dar și colegilor noștri care s-au implicat activ în buna desfășurarea a activităților”, transmite echipa proiectului.

Proiectul educațional „Când povestea prinde viață” este susținut și derulat în parteneriat cu American Councils for International Education, prin seria de evenimente „4/4 pentru Prieteni”, și face parte din strategia Bibliotecii ASTRA de promovare a lecturii și educației în comunitățile cu acces limitat la cultură.

Răspunde