Dacă îți plac peisajele din Mărginimea Sibiului și ai o condiție fizică bună, ești invitat la o drumeție pentru a admira apusul de soare pe vârful Fraga din Rășinari.
O echipă de ghizi profesioniști îți propune, pentru sâmbătă după-amiază, un traseu de 7 kilometri, cu diferență de nivel de 500 de metri.
„Ne întâlnim la ora 15:00, la ieșirea din Rășinari. Urcăm pe vârful Fraga din valea Strâmba, printre colibe și păduri de mesteceni, după care coborâm prin pădurea de pini pe Coasta Boacii lui Cioran. Nivelul de dificultate este mediu spre ușor, dar care implică o urcare pe o potecă abruptă ce ne va crește pulsul instant. Pornim drumeția pe valea Strâmbă și după aproximativ 15 minute începem o urcare suștinută spre colibele de pe versantul vestic al Vf. Fraga. Ajuși în zona colibelor, facem un scurt popas pentru a ne recăpăta forțele, după care continuăm ascensiunea spre vârf. Ajunși pe vârf, ne vom opri pentru a admira panorama superbă care ni se deschide: Munții Făgăraș, Munții Lotrului, Cisnădie și Sibiul în depărtare. Coborâm de pe vârf pentru a ne opri la o colibă părăsită, unde vom face un mic foc, pentru a prăji câțiva cârnăciori și bezele pentru cei mai mici dintre noi. La lăsatul serii, coborâm spre Rășinari prin pădurea de pini. Dacă zăbovim mai mult timp pe vârf, vom coborî la lumina frontalelor. Ajungem pe Coasta Boacii, de unde admirăm o priveliște superbă cu Rășinariul la înserat” descriu experiența Adela și Florin.
Participanții trebuie să aibă la ei ghete de drumeție ce sprijină glezna, bețe de drumeție, tricou din material sintetic sau lână merinos, pantaloni de drumeție, șapcă (pălărie sau bandană pentru acoperit capul), ochelari de soare, jachetă de ploaie și lanternă frontală.
Pentru că vorbim despre un eveniment gândit special pentru familii, participarea costă 70 lei pentru adulți și 25 lei în cazul copiilor cu vârste până la 12 ani. Cei care au nevoie de transport din Sibiu pot beneficia de acest serviciu inclus în preț, în limita a 12 locuri.