Cele mai noi producții ale Teatrului Național „Radu Stanca”

Cele mai noi producții ale Teatrului Național „Radu Stanca”

„Conferința iraniană” și „De cealaltă parte a lumii” sunt cele mai recente producții ale Naționalului sibian, pregătite pentru versiunea scenică, precum și pentru Scena Digitală.

După „Perfect compus” și „Maternal”, Alexandra Badea revine la Sibiu cu premiera îndelung așteptată a spectacolului „De cealaltă parte a lumii”. Reprezentația din 30 mai este deja sold-out, dar, la cererea publicului, TNRS a programat special avanpremiera acestui spectacol pentru astăzi.

Inspirată de contextul socio-politic european actual, Badea tratează în noul său spectacol problematici ale relațiilor interpersonale într-o lume a granițelor fizice și emoționale. Parte poveste inițiatică, parte un exercițiu de critică socială lipsită de menajamente, producția invită la un moment de autoreflexie în parametrii unei realități delicate, pe care deseori refuzăm să o confruntăm.

Spectacolul este realizat în cadrul proiectului european Be SpectACTive!, cu partenerii: CapoTrave/Kilowatt, BRUT Wien, Dublin Theatre Festival, Plesno Kazalište Ljubljana.

Produs special pentru Scena Digitală

După premiera la scenă din 13 mai, spectacolul „Conferința iraniană”, regizat de Bobi Pricop, este pregătit pentru debutul pe Scena Digitală, din luna iulie 2021. Versiunea digitală pentru „Conferința iraniană” este primul produs în colaborare cu Castel Film Studios, CINETic – UNATC, prin Departamentul Cercetare, Dezvoltare și Inovare (DCDI).

Spectacolul pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, problematică și simptomatică a realității ce sfidează legea kilometrului mort. Cu ocazia unei conferințe, zece reprezentanți ai „gândirii occidentale” discută situația delicată a unui Orient „spiritual”, însă lipsit de orice formă de toleranță.

Scena Digitală – recunoscută cu premiul special UNITER

Platforma Scena Digitală lansată de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a câștigat în ultimul an de existență nu doar atenția publicului amator de teatru și artele spectacolului, ci și atenția juriului UNITER. Astfel, Scena Digitală primește în acest an Premiul special UNITER pentru meritul de a deveni prima platformă de acest gen creată de un teatru național din România, precum și pentru efortul de a populariza teatrul înregistrat și teatru-film într-o perioadă în care instituțiile de cultură nu și-au putut desfășura activitatea.

Scena Digitală aduce lunar iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme ale Naționalului sibian.

Răspunde