Îndrăzniți să schimbați rutina preparatelor de Paști cu o tocăniță de miel în care să adăugați o varietate de condimente orientale, ne îndeamnă Chef Rareș Moga!
Tânărul campion al artei culinare din Sibiu ne surprinde cu o rețetă diferită, simplă și foarte gustoasă care pune în valoare tradiționalul miel pascal.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 kg pulpă de miel
- 4 buc cuișoare
- 2 buc anason stelat
- 1 baton de scorțișoară
- 1 buc lemongrass
- 2 foi de dafin
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 50 g pastă de curry
- 5 g ghimbir proaspăt
- 1 buc ceapă albă
- 1 leg coriandru
- 1 g curcuma pudră
- 2 g curry pudră
- 150 ml lapte de cocos
- 200 g roșii decojite
- sare după gust
- garnitură: 500 g orez cu bob lung
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se pune pe foc o tigaie wok cu ulei. Se adaugă ceapă, lemongrass, anason, cuișoare, foile de dafin, ghimbirul.
- După ce se călesc, se adaugă pulpa de miel cu roșiile tăiate cuburi, curcuma, curry și sare.
- După care se adaugă 1 l stoc de legume sau apă și se lasă la fiert pe foc mic aproximativ 4 ore.
- La sfârșit, se adaugă pasta de curry, laptele de cocos și coriandrul tocat mărunt.
- Separat, se spală orezul în 3 ape, pentru a înlătura pudra de amidon creată dupa procesare, și se pune la fiert pe foc mic cu dublu volum de apă.
- După ce orezul este fiert, se servește fierbinte, necondimentat. Având un gust neutru, orezul echilibreazp preparatul de miel, acesta fiind foarte aromat.
[/directions]