Tocăniță de miel în sos de curry cu lapte de cocos á la Chef Rareș Moga

Tocăniță de miel în sos de curry cu lapte de cocos á la Chef Rareș Moga

Îndrăzniți să schimbați rutina preparatelor de Paști cu o tocăniță de miel în care să adăugați o varietate de condimente orientale, ne îndeamnă Chef Rareș Moga!

Tânărul campion al artei culinare din Sibiu ne surprinde cu o rețetă diferită, simplă și foarte gustoasă care pune în valoare tradiționalul miel pascal.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 kg pulpă de miel
  • 4 buc cuișoare
  • 2 buc anason stelat
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 buc lemongrass
  • 2 foi de dafin
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g pastă de curry
  • 5 g ghimbir proaspăt
  • 1 buc ceapă albă
  • 1 leg coriandru
  • 1 g curcuma pudră
  • 2 g curry pudră
  • 150 ml lapte de cocos
  • 200 g roșii decojite
  • sare după gust
  • garnitură: 500 g orez cu bob lung

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se pune pe foc o tigaie wok cu ulei. Se adaugă ceapă, lemongrass, anason, cuișoare, foile de dafin, ghimbirul.
  2. După ce se călesc, se adaugă pulpa de miel cu roșiile tăiate cuburi, curcuma, curry și sare.
  3. După care se adaugă 1 l stoc de legume sau apă și se lasă la fiert pe foc mic aproximativ 4 ore.
  4. La sfârșit, se adaugă pasta de curry, laptele de cocos și coriandrul tocat mărunt.
  5. Separat, se spală orezul în 3 ape, pentru a înlătura pudra de amidon creată dupa procesare, și se pune la fiert pe foc mic cu dublu volum de apă.
  6. După ce orezul este fiert, se servește fierbinte, necondimentat. Având un gust neutru, orezul echilibreazp preparatul de miel, acesta fiind foarte aromat.

[/directions]

Răspunde