Dezlegare la pește și bucate ca în Delta Dunării

Dezlegare la pește și bucate ca în Delta Dunării

De Florii, trei locații din Muzeul în aer liber vă așteaptă cu mâncăruri tradiționale din pește, pregătite chiar de pescari lipoveni.

Muzeul ASTRA organizează, în perioada 22-29 aprilie, o serie de activități educaționale de pescuit și de gastronomie în cadrul evenimentului „Comunități în Muzeul ASTRA. Sărbătoarea Deltei”, ajuns la ediția a V-a. În centrul acestora se vor afla preparatele tradiționale din Delta Dunării și Dobrogea.

„Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului aduce și în acest an în atenția publicului aspecte de viață și secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunităților arhaice, multietnice din Delta Dunării. Astfel, pescarii lipoveni din Delta Dunării vor prepara mâncăruri ce dezvăluie gustul unic al bucătăriei de odinioară din satele de pescari din nordul Dobrogei, așa cum este Mila 23. Apoi vor pescui cu setca și vintirele în lacul din Muzeul în aer liber, la fel cum procedează pe canalele și pe lacurile din Delta Dunării. Totodată, ei îi vor învăța pe cei mici să pescuiască, iar de Florii se va găti pește în trei locații din muzeu. De asemenea, cuptorul de la gospodăria de pescar Mahmudia va fi pus în funcțiune, realizând-se aici diverse preparate specifice Dobrogei”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Răspunde