Orășelul aflat la doi pași de Sibiu are o tradiție îndelungată în domeniul patiseriei și panificației, care în prezent a devenit o adevărată industrie locală. Nimeni nu mai știe astăzi despre un desert care poartă chiar numele localității.
Este vorba despre o prăjitură cu nucă, a cărei rețetă va mai fi rămas doar prin caietele bunicilor. Din fericire, „prăjitura ca la Cisnădie” este simplă, ușor de pregătit și o găsim descrisă în cartea de căpătâi a gospodinelor săsoaice, „Bucătăria transilvăneană”, publicată de Elise Fröhlich, la Sibiu, în anul 1897:
1/4 kg de zahăr, 1/4 kg de făină mai închisă la culoare, 4 ouă întregi, un pic de amoniac și câteva condimente (după gust) se amestecă și se face un aluat, care se întinde într-o tavă unsă. Prăjitura se unge deasupra cu albuș de ou, se presară din belșug nuci măcinate și zahăr și se dă la cuptor. Prăjitura se taie cât este încă fierbinte.