Filarmonica de Stat Sibiu, invitată în Festivalul Enescu

Filarmonica de Stat Sibiu, invitată în Festivalul Enescu

Pentru a doua ediție consecutivă, Filarmonica de Stat Sibiu a fost invitată să participe în prestigiosul Festival Internațional ”George Enescu”.

Muzicienii sibieni vor susține două concerte – unul la Sibiu și unul la București – în 16 și 18 septembrie, alături de dirijorul Tito Ceccherini și violonista Carolin Widmann.

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional ”George Enescu” se va desfășura în perioada 28 august – 26 septembrie și va aduce la București cele mai importante orchestre și cei mai valoroși muzicieni ai momentului. Organizatorii dedică această ediție aniversării a 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român. ”Având în vedeere experiența pozitivă a ultimei ediții, precum și ideea programatică a conducerii artistice a festivalului, am lansat propunerea de participare a Filarmonicii de Stat Sibiu în cadrul ediției 2021 a acestui prestigios eveniment”, a precizat Mihai Constantinescu, directorul ARTEXIM, organizatorul festivalului.

Primul concert va fi prezentat publicului din Sibiu joi, 16 septembrie, la Sala Thalia, urmând ca în 18 septembrie muzicienii sibieni să cânte pe scena Sălii Radio din București. Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi dirijată de Tito Ceccherini (Italia), iar solistă va fi violonista Carolin Widmann (Germania) și va interpeta un program de muzică contemporană ce va include lucrări semnate de Adrian Iorgulescu (președintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor), Dai Fujikura (Japonia) Salvatore Sciarrino (Italia), Francesco Filidei (Italia) și Giorgio Battistelli (Italia). Evenimentele sunt incluse în seria de concerte ”Muzica secolului XXI”.

În festival este invitat și dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, care va dirija concertul celebrului ansamblu Deutsche Kammerphilharmonie Bremen cu violonista Arabela Steinbacher si pianistul Julien Libeer. Evenimentul este programat luni, 13 septembrie, la Ateneul Român.

Cristian Lupeș, manager: ”După succesul concertului susținut de Filarmonica de Stat Sibiu pe scena Sălii Radio, în ediția 2019 a festivalului, anul acesta ne bucurăm de faptul că am convins prin calitatea și seriozitatea demonstrată și suntem reinvitați. Filarmonica a crescut calitativ ca Făt-Frumos, trecând prin greutățile pandemice și cu viteza metaforică a celebrului basm. Sperăm să continuăm să cucerim muzical Festivalul anul acesta prin două concerte, al orchestrei și al meu, și mai departe să devenim indispensabili în proiectele importante culturale ale României.”

La Sibiu, Festivalul „George Enescu” continuă și anul acesta, în organizarea Asociației Culturale Play, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu.

Festivalul Internațional „George Enescu” 2021 va avea un program artistic excepțional, susținut de 4.700 de artiști străini și români, pe o durată record de PATRU săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

Răspunde