Bijuterii made in Sibiu pentru elita tenisului românesc

Bijuterii made in Sibiu pentru elita tenisului românesc

Jucătoarele echipei naționale de tenis feminin poartă bijuterii realizate într-un atelier din Sibiu!

Andreea Arju, de la “Arju Art”, a conceput bijuteriile pe care Simona Halep, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Ana Bogdan și Alina Tecșor le-au primit din partea Federației Române de Tenis (FRT) înaintea întâlnirii din Fed Cup cu reprezentativa Italiei, desfășurată weekend-ul trecut la Cluj-Napoca.

Tânăra ne-a povestit că a avut parte de câteva zile foarte agitate în atelier, dar încheiate cu multă bucurie în suflet. “Am avut foarte puțin timp la dispoziție: doar cinci zile pentru șapte brățări și șapte pandantive. Am lucrat de dimineață până seara, cu tot felul de peripeții. Tot conceptul a pornit de la zero, bijuteriile sunt create special pentru sportivele noastre și acest eveniment. Emoțiile au fost foarte mari, fiindcă este vorba despre niște oameni care ne fac cinste! Pentru mine, a fost o mare onoare că FRT a ales un mic artizan și nu a cumpărat un brand, am un mare respect pentru asta, e foarte frumos să susții micile afaceri locale”, ne-a mărturisit Andreea.

Designul pandantivului conține simboluri obținute prin îmbinarea mai multor forme și volume specifice jocului de tenis
Designul pandantivului conține simboluri obținute prin îmbinarea mai multor forme și volume specifice jocului de tenis

Fiecare element de design are o semnificație bine definită. “Designul pandantivului conține simboluri obținute prin îmbinarea mai multor forme și volume specifice jocului de tenis. Astfel, forma sa este inspirată de silueta unei cupe-trofeu, marginea ovală, realizată în relief, amintind de conturul unei rachete de tenis. Am ales să adaug cinci mingi de tenis stilizate, acest număr simbolizând perfecțiunea umană și voința unui om de acțiune. Zona albastră, creată cu ajutorul unui pigment special, reprezintă partea plină a vieții, optimism și încrederea în forțele proprii. Brățara a fost lucrată cu gândul la milioanele de oameni care susțin naționala României și care îi sunt recunoscători pentru performanțele sale”, arată Andreea Arju.

Andreea a pregătit șapte brățări și tot atâtea pandantive în doar cinci zile
Andreea a pregătit șapte brățări și tot atâtea pandantive în doar cinci zile
Întâlnirea dintre echipele naţionale ale României şi Italiei, din Play-off-ul Grupei Mondiale a competiției Billie Jean King Cup by BNP Paribas, s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în zilele de 16 și 17 aprilie. Din păcate, Simona Halep și Patricia Țig nu au putut juca pentru România, din cauza unor accidentări. Alături de căpitanul-jucător Monica Niculescu au luptat Irina Bara, Mihaela Buzărnescu și Elena Gabriela Ruse. Deși au pus în joc toată forța lor și s-au străduit pentru fiecare punct, fetele noastre au pierdut cu 1-3, la capătul unei serii de meciuri spectaculoase. “Sunt foarte, foarte mândră de fete şi le mulţumesc foarte mult pentru efortul depus. Le mulţumesc că au venit. S-au luptat incredibil şi nu pot decât să le mulţumesc. Le admir foarte mult”, a mărturisit căpitanul Monica Niculescu.
Monica Niculescu a primit cu bucurie cadoul prețios de la Arju Art

Viața este o călătorie în care trebuie să faci totul cu suflet, este de părere Andreea. De aceea, a ales să dea uitării viața de angajat la corporație și să-și urmeze chemarea pentru frumos. “Am absolvit școala de bijuterie contemporană de la București, acum trei ani, și de atunci doar asta fac: bijuterie. Însă eu nu mă recomand ca bijutier, eu mă consider doar un om care vrea să-și trăiască viața zâmbind”, explică ea. Iar atunci când îți asculți cu adevărat sufletul, unele vise devin realitate!

"Când îți asculți sufletul, unele vise devin realitate", crede Andreea Arju
„Când îți asculți sufletul, unele vise devin realitate”, crede Andreea Arju

Răspunde