Ziua recunoștinței

Ziua recunoștinței

Astăzi este o zi mare pentru comunitatea din Alma Vii!

Fundația Mihai Eminescu Trust și Primăria comunei Moșna organizează, în această după-amiază, o acțiune de ecologizare și plantare de pomi fructiferi în satul Alma Vii, în cadrul proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, co-finanțat prin Fondul Ambasadorial al Conservării Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

„Participarea este gratuită și se adresează tuturor celor care doresc să dea o mână de ajutor comunității satului și să petreacă o după-amiază în aerul proaspăt în aerul Transilvaniei. Pe 26 martie, la ora 14:00, vă dăm întâlnire în satul Alma Vii, în fața bisericii fortificate, să contribuim cu toții la schimbarea în bine a aspectului satului. Copii, tineri și părinți din sat sau de oriunde, sunteți invitați cu drag să vă alăturați voluntarilor și echipei Fundației noastre în acțiunea pe care am gândit-o pentru această primăvară. Ne asigurăm noi că nu ne vor lipsi materialele necesare, instructajul și gustările sănătoase. Vom petrece câteva ore în aer proaspăt de primăvară, în inima Transilvaniei, ne vom împrieteni între noi, cu satul, cu natura și voia-bună. Partea a doua a acțiunii a fost gândită ca un gest de mulțumire adus voluntarilor Mihai Eminescu Trust: în numele fiecăruia dintre aceștia vom planta un măr de soi tradițional în grădina centrului educațional din sat” transmite Liza Bunescu, ofițerul de comunicare al Fundației Mihai Eminescu Trust.

One thought on “Ziua recunoștinței

  1. Dacă tot faceți o treabă bună, dacă se poate să o faceți şi pe asta. Între drumul ce leagă Alma vii de soseaua ce duce la Agnita, era prin anii 70 – 80, o piatră funerară, aşezată în locul unde a fost ucis, de către un bandit sas din Nemşa, un biet perceptor comunal. Piatra a dispărut. Nu ştiu pe cine ar fi putut deranja. Dacă o găsiți, ar fi bine să-i redați, locul binemeritat !

Răspunde