Evenimente

Ziua Mondială a Teatrului, celebrată ÎN DIRECT pe Scena Digitală

O săptămână cu vești extraordinare la Sibiu, în așteptarea Zilei Mondiale a Teatrului!

Însemnele Înaltului Patronaj al Președintelui României ajung la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cu ocazia ediției din 2021, deja o continuare a tradiției de instituire.

Anul acesta, FITS se va desfășura în perioada 20 – 29 august, tocmai pentru ca publicul să se poată bucura de spectacole indoor și outdoor, în regim fizic și hibrid. Producțiile vor fi jucate fie pe scenele din Sibiu, fie pe scenele teatrelor în care au fost create. Scena Digitală, platforma oficială de streaming FITS, va transmite spectacolele ÎN DIRECT. La acestea se vor adăuga spectacole online înregistrate, special adaptate pentru mediul digital, precum și spectacole care pot oferi posibilitatea experienței VR celor care au acasă gadget-urile necesare.

Constantin Chiriac, președinte FITS: „Suntem bucuroși că suntem împreună și că am reușit, iată, după mai bine de un an de închisoare lăuntrică, să continuăm acest miracol al dialogului și al comunicării. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu vine cu o provocare: haideți să construim împreună speranța!”

TNRS și FITS au dorit, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, ca artiștii să joace de pe scenă pentru spectatorii lor. Astfel, spectacolul „Orb de mină”, regia Bogdan Sărătean, va fi difuzat ÎN DIRECT pe Scena Digitală, pe 27 și 28 martie, de la ora 19:00. Actorii Mihai Coman, Emőke Boldizsár/Codruța Vasiu, Gabriela Pîrlițeanu/Ioana Cosma, Pali Vecsei și Cristian Stanca oferă bucuria teatrului de acasă, într-un spectacol în dublă distribuție, în acest weekend.

„Sunt emoționat și fericit pentru ocazia zilei care sărbătorește ceea ce înseamnă miracolul teatrului, al artelor spectacolului – probabil cea mai trecătoare formulă de artă, dar și cea mai fierbinte în același timp, pentru că fără această emoție a întâlnirii, a respirării împreună, a temperaturii în care se întâmplă comunicarea și creația, probabil că nu ar mai avea rost această minune care este teatrul, care este dansul, care este muzica, care este formula hibridă dintre toate cele pe care le-am menționat. La mulți ani tuturor creatorilor!” a transmis Constantin Chiriac, președintele FITS și director general al TNRS.

Răspunde