Voluntari la tobe

Voluntari la tobe

Proiectul ”Tobe pentru supereroi” intră într-o nouă etapă.

Începând din această săptămână, „supereroii” dornici să bată în tobe sunt voluntarii filialei sibiene a Crucii Roșii.

16 cadre medicale au participat în prima lună a proiectului ”Tobe pentru supereroi”, inițiat de percuționistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu. ”Entuziasmul, interesul și devotamentul medicilor și asistentelor care au venit la orele de percuție m-au determinat să pregătesc o surpriză pentru publicul larg la finalul proiectului, în luna mai, dar, în același timp, să și dezvolt această idee”, a mărturisit Andrei.

Voluntarii Crucii Roșii se pot înscrie la telefon 0735566486.

“Le-am lansat voluntarilor Crucii Roșii invitația de a participa, terapeutic, la lecții de cântat la tobe. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu și muzicianului Andrei Marcovici pentru că au găsit modalitatea aceasta faină de a conecta lumea voluntariatului cu lumea muzicii, într-un gest de solidaritate, care ne mai ridică presiunea de pe umeri“, a declarat Răzvan Biriș, director Crucea Roșie Sibiu.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19.

Andrei Marcovici a absolvit Universitatea de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, el este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni, cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori.

Răspunde