TNRS: „Femei” și „Zeul carnagiului” – premierele lunii martie pe Scena Digitală

TNRS: „Femei” și „Zeul carnagiului” – premierele lunii martie pe Scena Digitală

Premierele Scenei Digitale din luna martie completează repertoriul online propus de Naționalul sibian cu două noi producții: „Femei”, concept spectacol Raluca Iani, și „Zeul carnagiului”, în regia lui Bogdan Sărătean

Spectacolele înregistrate sunt disponibile online pe bază de bilet individual, abonament lunar (alături de spectacolele: „Tom și Jerry 2.0”, „Felii”, „LIVE”, „Cea mai frumoasă zi”, „Sunt o babă comunistă” și „Autobahn”), sau abonament de 3, 6, sau 12 luni – pentru repertoriul complet.

„Femei” – dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie

„Femei”, spectacol produs de Secția Română a TNRS, invită la o explorare dulce-amară a câtorva frânturi din lumea contemporană prin intermediul unei suite de protagoniste care aruncă noi lumini asupra relațiilor interumane. Dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie – toate acestea sunt filtrate printr-o paletă amplă de trăiri, de încercări disperate de a-l înțelege pe celălalt, de momente meschine sau pline de tandrețe, dar și de eșecuri personale care te apropie mai mult de adevăratul tău sine. Relațiile familiale și relațiile colegiale, dar și speranțele și amăgirile de zi cu zi, sunt scrutate cu o privire incisivă și cu o sensibilitate cutremurătoare. Conceptul semnat de Raluca Iani, dedicat profunzimii și frumuseții nemuritoare a sufletului feminin, este un spectacol de neratat în luna martie.

„Zeul carnagiului” sau cum ipocrizia socială atinge paroxismul

Spectacolul „Zeul carnagiului”, produs de Secția Germană a TNRS, are la bază un text care a intrat deja în repertoriul clasic al dramaturgiei contemporane. Atunci când două perechi de părinți se întâlnesc pentru a remedia un conflict apărut între fiii lor, lucrurile iau o cu totul altă turnură. În scurt timp, această discuție protocolară devine, pe rând, o ședință de psihoterapie, un prilej de exhibare a propriilor orgolii și, nu în ultimul rând, un „carnagiu” în toată regula. Critică socială tragicomică despre ipocrizia lumii în care trăim, producția, în regia lui Bogdan Sărătean, atacă teme precum familia, societatea, educația, instinctul de supraviețuire și de dominare teritorială ori raporturile între clase.

„Zeul Carnagiului” / foto: TNRS, Alexandru Condurache

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole și filme oricând, oriunde și de pe orice device, în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii. Toate producțiile sunt subtitrate în limba engleză sau în limba română – cum este cazul producțiilor Secției Germane a TNRS. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet și Eventbook.

Creator nonconformist al scenei internaționale contemporane, Pippo Delbono s-a impus în întreaga lume prin estetica sa specială și prin modul în care reușește să transforme detaliul (auto)biografic în experiențe artistice memorabile care sondează sufletul uman cu o sinceritate frapantă. „Orhidee” este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate spectacole care poartă semnătura lui Pippo Delbono, punându-și publicul în fața unei adevărate desfășurări de forțe artistice. Conceput ca un performance caleidoscop în care se întrepătrund monologul, pantomima, tablourile vivante, referințele muzicale și cinematografice, spectacolul oferit gratuit abonaților Scenei Digitale în luna martie invită la o meditație dureroasă asupra destinului uman, elogiind, totodată, frumusețea fragilității care ne definește.

Răspunde