Bucătarul sibian Bogdan Roman ne recomandă o mâncare foarte gustoasă, plină de vitamine şi uşor de preparat.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 5-600 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate şi curățate de piele)
- 1-2 cepe
- 4 ardei graşi (2 verzi și 2 roşii)
- 2-3 căței de usturoi
- 2 cm ghimbir ras
- o lingură mare de pastă de tomate sau 3-4 linguri de suc de roşii
- 50 ml vin alb
- 2-3 linguri ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
- sare, piper, măghiran şi o linguriţă de boia de ardei dulce
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Pentru început, spălăm şi curăţăm carnea şi legumele. Tăiem ceapa fin, iar ardeiul în fâşii mai mari.
- Încingem uleiul şi călim uşor ceapa (până devine sticloasă) şi adăugăm bucăţile de pui. După ce s-au rumenit puţin, adăugăm şi ardeiul şi amestecăm.
- Peste 2-3 minute, turnăm vinul, sucul de roşii şi boiaua de ardei. Lăsăm câteva minute cu capacul pus.
- Luăm capacul, potrivim de sare şi piper, adăugăm măghiranul mărunţit şi ghimbirul ras. Mai ţinem pe foc puternic până scade.
- Oprim focul şi adăugăm usturoiul mărunţit.
[/directions]
Pentru mai multe rețete delicioase, vă recomandăm blogul culinar al lui Chef Bogdan Roman!