Primăvara începe cu… o vizită la muzeu!

Primăvara începe cu… o vizită la muzeu!

Îți mai aduci aminte de livezile și viile din satul bunicilor?

Îngrijirea pomilor și a viței de vie era una dintre cele mai importante ocupații pentru strămoșii noștri, iar vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au ocazia să afle mai multe despre aceasta cu ajutorul unui tur tematic gratuit. Timp de trei zile, un muzeograf le va sta la dispoziție pentru a-i ghida prin sectorul pomicultură-viticultură.

Întreabă un muzeograf!

„Sectorul prezentat este situat pe partea stângă a lacului. Primele repere din traseu vor fi: crama pomicolă cu etaj din Polovragi, jud. Gorj, gospodăria de pomicultor din Bălănești, jud. Gorj, gospodăria de pomicultor din Vlădești, jud. Vâlcea, teascurile și zdrobitoarele, gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, jud. Sibiu, toate fiind monumente expuse în Muzeul ASTRA. Muzeograful care va face ghidajul va prelua vizitatorii interesați de la gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului fără programare”, transmite Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Activitatea de ghidaj „Întreabă un muzeograf!” are loc în perioada 12-14 martie, în paralel cu atelierul de pictură pe lemn de la gospodăria din Șeica Mică.

„Cele două activități au un caracter complementar, în sensul că, după ce participă la atelierul de pictură, vizitatorii pot opta pentru un ghidaj gratuit în sectorul de pomicultură-viticultură. De asemenea, toți cei care vor aștepta să intre la atelierul de pictură pot avea parte între timp de ghidajul mai sus menționat”, a adăugat Călinescu.

Răspunde