O combinație plăcută de fructe cu tapioca, exotică și aromată, pentru a fi în cea mai bună formă în orice zi a săptămânii.
Știm că e joi și weekend-ul este încă departe, dar acest desert revigorant te va face să uiți de greutățile zilei. Datorită conținutul ei bogat în mangan și fier, tapioca ajută la prevenirea anemiei și înlătură oboseala.
Poți folosi și alte fructe pentru această budincă, iar dacă o lași să se odihnească la frigider după ce se răcește, va fi chiar mai gustoasă!
Rețeta pe care o prezentăm în continuare a apărut în volumul „Dulciuri” (1936), scris de doamna Maria General Dobrescu.
Mere cu tapioca
Proporții: 150 gr. tapioca, un litru lapte, 100 gr. zahăr, 500 gr. mere, 50 gr. zahăr. Se fierbe tapioca în lapte cu zahăr, se aranjează pe o farfurie de gratin pe mere curățate și tăiate în sferturi și pudrate cu zahăr. Se pune o oră și jumătate într-un cuptor moderat.
Poftă bună!